PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderni zvučnici savršenog zvuka

  • Objavljeno:
  • 19.1.2016

Originalni zvučnici "Podspeakers" pružaju jedinstveno iskustvo uživanja u muzici. Ovi zvučnici privlače pažnju gde god da su postavljeni, zahvaljujući modernom dizajnu i performansama bez premca.

 

Fasciniran zvukom, prirodom muzike i njenom sposobnošću da kreira prostore i zbliži ljude, Sajmon Gahari (Simon Ghahary) dizajnirao je zvučnike "Podspeakers". Inspiraciju pronalazi i u svetu oko njega, umetnosti, prirodi, tehnologiji kao i ljubavi prema naučnoj fantastici.

 

 

Njegova vizija je bila da kreira zvučnike koji nadilaze njihovu osnovnu namenu i poseduju i estetsku funkciju. Njihov jedinstven dizajn prija istovremeno i oku i uhu. "Podspeakers" su skulpturalni objekti koji definišu prostor i postaju inspirativni element, čak i kada nisu u upotrebi.

 

 

Gahari  je težio da stvori zvučnike koji će dostići savršen kvalitet zvuka, prkoseći pri tom tradicionalnom četvrtastom obliku zvučnika. Uveren je da je idealan način transmitovanja zvučnih talasa preko kutija zvučnika kružnog oblika, bez ćoškova i ivica. Pored dostizanja naprednih tehničkih performansi, cilj kreatora bilo je i da ostavi upečatljiv  estetski utisak.

 

 

Kolekciju "Podspeakers" čini 12 modela zvučnika koji dolaze u tri boje – crnoj, beloj i crvenoj i dve završnice – mat i sjajnoj. Neki od modela, kao što su "MicroPod", "SmallPod" ili "MiniPod" poseduju i bluetooth.

 

 

Bežična konekcija čini "SmallPod Bluetooth" zvučnike jednim od svestranijih u kolekciji. Povezivanjem "SmallPod" zvučnika sa bilo kojim uređajem koji poseduje bluetooth, kao što je smartfon ili tablet, muzika se može bežično emitovati bez gubljenja na kvalitetu. Bluetooth tehnologija je kompatibilna sa većinom mobilnih uređaja i korisnici nisu ograničeni na određeni brend.

 

 

Model "SmallPod Air" poseduje "AirPlay" bežičnu tehnologiju povezivanja putem koje se ovaj model povezuje sa uređajima kao što su iPod, iPhone ili iPad.

 

 

Foto: podspeakers.dk