PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Maska sa motorima za lakše disanje

  • Objavljeno:
  • 31.8.2020

LG je iskoristio inovativne tehnologije koje koristi u kućnim uređajima, smanjio ih i prilagodio – i tako kreirao nosivi prečišćivač vazduha koji je višekratan i lagan, a omogućava vam da dišete slobodno.

 

Podstaknuti sveopštom potrebom za nošenjem maski, LG je najavio svoju tehnološki naprednu verziju. Nazvan "LG PuriCare Wearable Air Purifier", ovaj uređaj biće predstavljen na međunarodnom sajmu IFA 2020, koji se ove godine održava virtuelno.

 

"LG PuriCare" sadrži par zamenjivih filtera, poput onih koji se mogu pronaći i u kućnim prečišćivačima vazduha ovog proizvođača, kao i ventilatore koji se pokreću na baterije, koji pomažu korisniku da lakše diše.

 

 

Uređaj poseduje i senzore koji prate ritam i disanja korisnika kao i zapreminu vazduha koji udiše, i shodno tome prilagođavaju rad i brzinu ventilatora.

 

Skladan i minimalistički dizajn osmišljen je tako da asocira na čistoću. Uređaj karakteriše i ergonomska forma koja je nastala nakon iscrpne analize oblika ljudskog lica.

 

Zahvaljujući takvoj formi, minimalizovana je mogućnost prolaska vazduha pored brade i nosa, a ujeno je i obezbeđena veća udobnost pa se maska može nositi satima.

 

 

Maska je relativno lagana jer je opremljena lakom baterijom od 820mAh koja obezbeđuje između dva i osam sati korišćenja.

 

Nosivi prečišćivač dolazi u kompletu sa kutijom koja nakon upotrebe čisti uređaj od štetnih klica uz pomoć UV zraka. Kutija služi i za punjenje uređaja, a osim svega toga, putem aplikacije šalje obaveštenja korisniku kad dođe vreme za zamenu filtera.

 

Foto: LG