PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Magična šolja brine o vašem zdravlju

  • Objavljeno:
  • 19.6.2014

Umesto da sami računate koliko ste čaša vode popilti u toku dana i težite ka preporučenih osam, brigu o tome uskoro ćete moći da prepustite pametnoj šolji “Vessyl”. Ona će osim količine tečnosti voditi računa i o količini unetog kofeina, masti, šećera i drugih sadržaja i upozoravati vas svaki put kada ne unesete dovoljno određene materije ili kada preterate u konzumiranju iste.

 

Tako će vam plava linija na displeju čaše pokazivati kako se kreće, odnosno kako pada i raste nivo hidratacije vašeg organizma, zahvaljujući tehnologiju koja je nazvana “Pryme”. Ova pametna šolja takođe prepoznate tečnost koja se nalazi u njoj, što je takođe veoma značajno za one koji vode računa o svom zdravlju.

 

Ni to nije sve. “Vessyl” preko Bluetooth tehnologiju može da se poveže sa smart telefonima i preko aplikacije za Android i iOS prenosi podatke o dnevnom unosu tečnosti, analizira ih i daje preporuke u cilju poboljšanja vaših navika.

 

Na ovaj način možete lako da pratite da li ste preterali na poslu sa kafom ili ste zaboravili da popijete dovoljnu količinu vode, a takve informacije mogu biti izuzetno korisne za vaše zdravlje posebno ako živite tipičnim brzim životom.

 

 

“Postoji mnogo uređaja koji prate aktivnosti korisnika, ali Vessyl je prvi koji automatski prati vašu potrošnju u realnom vremenu. Piće je glavni izvor nevidljivih kalorija, a ova čaša je pravi alat koji vam govori šta tačno pijete i tako vas motiviše da živite zdravije”, objašnjava Džastin Li, generalni direktor kompanije “Mark One” koja je proizvela ovaj gadžet.

 

Vessyl je tako postao još jedan od brojnih gedžeta koji se pridružio porodici uređaja koji brinu o zdravlju, a dolazi u veličine od oko  400 ml i u tri različite boje. Na raspolaganju je i paleta od osam tonova za gornji deo koji se nalazi ispod poklopca.

Posebna pogodnost je to što će baterija ove šolje obezbediti funkcionalnost tokom pet do sedam dana, a potpuno je puna za svega sat vremena napajanja.

 

Ova magična šolja na tržištu se očekuje početkom 2015. godine i to po ceni od 199 dolara, dok se u pretprodaji može nabaviti za 99 dolara.

 

Pogledajte zanimljiv video i upoznajte sve mogućnosti novog gadžeta.