PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

LG G2 - novi pravac u dizajnu smart telefona

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Kompanija "LG Electronics" predstavila je LG G2 smart telefon, prvi model u okviru nove premijum G serije bez tastera na bočnim stranama. Svetskoj premijeri novog modela u renomiranoj Frederik P. Rouz hali Linkoln centra u Njujorku prisustvovalo je oko 700 gostiju iz 30 zemalja.

 

"Naša definicija inovacije je tehnologija koja istinski odgovara potrebama korisnika. Upravo smo kroz istraživanje dobili neophodne pokazatelje koji su nam pomogli da model G2 učinimo našim najboljim i najuzbudljivijim smart telefonom do sada", izjavio je dr Džong Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije "LG Electronics Mobile Communications".

 

Glavne karakteristike LG G2 smart telefona definisane su na osnovu istraživanja navika potrošača. Osim modernog, funkcionalnog i komfornog dizajna, LG G2 ima i napredne opcije. On, zapravo, pomera granice kada je dizajn smart telefona u pitanju i to kroz postavljanje svih tastera na zadnju stranu uređaja. Ovo rešenje čini G2 prvim smart telefonom koji ne poseduje tastere na bočnim stranama.

 

Rear Key koncept posledica je proizvodnje telefona sve većih dimenzija. Pomeranjem glavnih tastera na poleđinu aparata korisnicima je omogućena veća kontrola, jer se upravo tu kažiprst nalazi u prirodnom polažaju. To je, takođe, doprinelo i smanjenu ispadanja telefona iz ruke prilikom podešavanja jačine zvuka u toku razgovora, pokazala su istraživanja.

Dužim pritiskom na taster za podešavanje zvuka, automatski se aktivira QuickMemoTM aplikacija ili kamera, što olakšava pravljenje brzih beleški i fotografija. Iako se power dugme nalazi na poleđini, zahvaljujući KnockON funkciji telefon nije potrebno okretati, već je dovoljno dva puta tapnuti ekran kako bi se upalio.

 

LG Electronics je na ovom modelu predstavio i novi Full HD ekran dijagonale 5,2 inča, koji predstavlja najveći displej za jednoručne operacije u kategoriji telefona širine 2,7 inča. Pored toga, Dual Routing tehnologija smanjuje okvir telefona na neverovatnih 2,65 milimetra. Uz već dokazanu IPS tehnologiju, LG G2 nudi i superiornu grafiku, precizne boje i jasan prikaz slike bez ikakve distorzije.

 

LG G2 smart telefon koristi i grafički RAM (Graphic RAM - GRAM) radi energetske efikasnosti. GRAM tehnologija smanjuje potrošnju energije ekrana i do 26 odsto i istovremeno produžava trajanje baterije za 10 odsto. Pored ove tehnologije, LG G2 poseduje i bateriju od čak 3,000mAh, što garantuje veliku izdržljivost prilikom aktivnog korišćenja.

 

LG G2 ima i optički stabilizator slike (OIS tehnologija) za sprečavanje zamućenja prilikom fotografisanja, što omogućava jasnije i oštrije fotografije čak i kada su napravljenje u pokretu ili pri lošim uslovima. Većina sadašnjih smart telefona koji koriste OIS tehnologiju poseduju kamere u opsegu od 4 do 8 megapiksela, dok LG G2 je jedinstven po tome što nudi kameru rezolucije od čak 13 megapiksela.

 

Pored toga, Super Resolution i Multi-point AF opcije omogućavaju stabilan fokusu prilikom fotografisanja, kao što je slučaj kod digitalnih fotoaparata.