PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

LG G Flex - prvi savitljivi telefon na svetu

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

LG Electronics je predstavio LG G Flex, prvi smart telefon na svetu koji je zakrivljen prema konturama lica.

 

"LG G Flex donosi sasvim nove funkcije korisničkog iskustva na osnovu zakrivljene forme. LG G Flex sa svojim karakterističnim dizajnom, inovativnim hardverom i orijentacijom na korisničko iskustvo, predstavlja najznačajniji korak u razvoju smart telefona, i to još od trenutka kada su postali deo naše svakodnevnice", izjavio je dr Jong Seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

 

Razvoju LG G Flex smart telefona posebno su doprinele i kompanije LG Display i LG Chem, koje su zaslužne za ekran i bateriju do sada neviđene u industriji mobilnih telefona.

 

Vertikalno zakrivljen dizajn LG G Flex smart telefona menja razdaljinu između usta i mikrofona kada se telefon pri razgovoru, kao što je bio slučaj sa tradicionalnim slušalicama starih fiksnih telefona. Zakrivljenost telefona je optimizovana u skladu sa prosečnim ljudskim licem, zahvaljujući čemu se dobijaju unapređeni kvalitet glasa i zvuka. U poređenju sa tipičnim smart telefonima, zakrivljena forma povećava nivo zvuka od čak tri decibela. Ovakav dizajn takođe omogućava lagodnije držanje u ruci i udobnije nošenje u zadnjem džepu.

 

Osim toga, u landscape modu, ekran pruža neverovatno IMAX iskustvo, koje daje najbolji mogući ugao za gledanje videa ili igranje igrica. LG G Flex takođe poseduje i Rear Key, koji je prvi put predstavljen na LG G2 smart telefonu. Bez ijednog dugmeta na bočnim stranama, smanjena je mogućnost slučajnog isključivanja telefona, dok je sa druge strane povećana praktičnost korišćenja kažiprsta za podešavanje jačine zvuka tokom razgovora.

Kompanija LG Display razvila je ekran dijagonale šest inča, inače najveći plastični OLED (POLED) displej na svetu. Ovaj ultra tanak, veoma lagan i savitljivi POLED displej izrađen je, umesto od stakla, na plastičnim podlogama, zahvaljujući čemu je LG G Flex dobio jedinstven oblik i izdržljivost. POLED displej emituje svetliju i precizniji sliku zahvaljujući Real RGB tehnologiji, koja objedinjuje sva tri subpiksela, crveni, zeleni i plavi, i to u jednom pikselu.

 

Kompanija LG Chem je razvila prvu zakrivljenu bateriju na svetu specijalno za ovaj model. Zakrivljena baterija je dizajnirana uz pomoć Stack & Folding tehnologije, koja smanjuje fizički pritisak na zakrivljenu bateriju, čime se dobijaju i bolja stabilnost i veće performanse. Uprkos tankom obliku, ova baterija ima kapacitet od 3.500mAh, što je dovoljno za intezivno korišćenje duže od jednog dana.

 

Tu je i nekoliko novih rešenja. Naime, LG G Flex je prvi smart telefon koji je primenio tzv. "samoizlečujuću" prevlaku na pozadini. Elastična prevlaka ima sposobnost da se oporavi od ogrebotina koje se često pojavljuju na telefonima bez futrole, zahvaljujući čemu G Flex duže zadržava nov izgled.

 

LG G Flex takođe uključuje i niz novih funkcija korisničkog iskustva, poput QTheater aplikacije koja omogućava brz pristup fotografijama, klipovima i YouTube kanalu pravo sa početnog ekrena. Dual Window opcija koja deli ekran od šest inča na dva posebna prozora u cilju efikasnijeg multitaskinga, dok Swing Lockscreen funkcija menja sliku na početnom ekranu u zavisnosti od toga kako držite G Flex.

 

Takođe, tu je i Face Detection Indicator, koji pali LED lampicu na pozadini telefona u zelenoj boji kako bi potvrdio prepoznavanje lica i fokus, dok Urgent Call Alert treperi u zelenoj boji kada se ne odgovara na nekoliko uzastopnih poziva od iste osobe.