PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako je vernost Gorenju duga pola veka donela porodici Milošević novu mašinu (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 1.9.2018

U susret novoj generaciji WaveActive mašina za pranje i sušenje veša, kompanija Gorenje je odlučila da pronađe svoje najstarije korisnike u Srbiji i istraži šta se desilo sa prvim generacijama njihovih veš mašina.

 


   Kako život pojednostaviti i učiniti kvalitetnijim

Duže radno vreme, stres zbog previše posla, s jedne strane, i velika očekivanja u društvenom životu, s druge, čine našu svakodnevicu veoma kompleksnom. Važno je da ne zaboravimo da posvetimo vreme sebi, svojoj porodici i stvarima koje nam istinski znače. Da svoj život pojednostavimo i učinimo kvalitetnijim.


 

Povodom najavljivanja nove generacije mašina za pranje i sušenje veša, kompanija Gorenje je želela da korisnicima svojih proizvoda čija lojalnost seže nekoliko decenija unazad pripremi odgovarajuće poklone u znak zahvalnosti.

 

Upoznajte najstarije potrošače

 

Potraga ih je odvela u Ćupriju, gde žive Dragica (81) i Živadin (84) Milošević, par koji je u braku već pedeset šest godina. U njihovom domu još nešto traje skoro koliko i njihov brak – mašina za pranje veša.

 

Kupljena davne 1970. godine, stara veš mašine marke Gorenje do dana današnjeg radi. Preživela je četiri generacije, uredno služeći sve članove porodice. Dok nisu kupili veš mašinu, gospođa Dragica je morala sve da pere na ruke, kao i mnoge žene u to vreme. Zbog toga je za nju kvalitet posebno važan.

 

 

Suprugu, kako kaže, nije dozvoljeno ni da uključi mašinu. "Zato mi i traje", tvrdi baka Dragica. Kao što čuvaju svoj brak, tako čuvaju sve što imaju. "Bolje je mlađe uvek", kaže deda Živadin šaljivo, "ali staro sam morao da čuvam isto", dodaje, otkrivajući tajnu trajnosti.

 

Kao kompanija koja konstantno ulaže u kvalitet, baš kao i u razvoj inovativnih rešenja, Gorenje je odlučilo da  porodici Milošević priredi nesvakidašnje iznenađenje i njihovu staru mašinu zameni novom. Ne zato što staro nije dobro, već zato što je, kako kaže i deda Živadin, mlađe ipak bolje. Sa WaveActive mašinom za pranje veša nove generacije kompanije Gorenje, Dragica i Živadin će moći da uživaju u svim blagodetima novih tehnologija.

 

 

Gorenje čini život jednostavnim

 

Zahvaljujući novom talasu inovacija iz Gorenja, svakodnevni život je jednostavniji i kvalitetniji. Tako je WaveActive mašina za pranje veša koja će ubuduće služiti porodici Milošević opremljena inovativnim funkcijama i opcijama, kao i IonTech sistemom, koji zahvaljujući snazi jona i do 30% efikasnije uklanja fleke, čak i pri niskim temperaturama pranja. Jedinstveni oblik WaveActive bubnja u kombinaciji sa posebnim talasastim 3D rebrima, omekšava i nežno pere delikatnu odeću, svodeći gužvanje i nabore na najmanju moguću meru.

 

Sa novom linijom Gorenje veš mašina, dugi ciklusi pranja odlaze u istoriju. Uz specijalni program IonWash 59, zahvaljujući prirodnom procesu jonizacije koji efikasno uklanja nečistoće, veš će biti savršeno čist za manje od sat vremena. Uz to, i peglanje je mnogo lakše, ako je uopšte i potrebno, jer SteamTech tehnologija omogućava dodatni tretman parom.

 

 

Dugovečni aparati – ponos Gorenja

 

Ipak, stara mašina koju je porodica Milošević koristila gotovo pet decenija nije otišla u zaborav. Naprotiv. Nastaviće svoj život u maloj arhivskoj postavci Gorenja, kojoj će se uskoro pridružiti i najstariji Gorenje šporet, frižider i drugi aparati koji su činili život jednostavnijim i kvalitetnijim u decenijama za nama.

 

Kako je protekla poseta vernim potrošačima Gorenje uređaja, pogledajte u video zapisu koji sledi.

 

 

Ako je i vas ova priča inspirisala i motivisala da svom domu i sebi podarite uređaje koji će obeležiti deo vaših života, baš kao u slučaju Dragice i Živadina Miloševića, istražite svoje porodične favorite među velikim kućnim aparatima, malim kućnim aparatima ili uređajima za grejanje i hlađenje.   

 

Foto: YouTube screenshot