PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako će izgledati život za 100 godina

  • Objavljeno:
  • 13.7.2016

Možda bi današnji svet ljudima koji su živeli pre 100 godina zaista delovao kao naučna fantastika, ali ta promena nije ništa u poređenju sa onim što nas tek očekuje u narednih 100 godina.

 

Gradovi pod vodom, život u "zemljoderima", 3D štampana hrana, praznici na Mesecu i izleti na Mars samo su neka od "futurističkih čuda" koja će iz korena promeniti život kakav danas znamo.  

 

Tako bi u najkraćem glasio zaključak najnovije studije koju je pripremio međunarodni tim naučnika, u kojem su se našli i jedna od vodećih svemirskih naučnica u Britaniji dr Megi Aderin-Pokok, višestruko nagrađivani futuristički arhitekti Artur Manu-Mani i Tobi Bardžes, kao i poznati urbanisti Linda Ejtken i Els Leklerk.

 

"Kada pomislite da samo pre 10 godina nismo imali smart tehnologiju i da smo za tako kratko vreme neverovatno napredovali, počinjete da dobijate neverovatne vizije budućnosti. Pretpostavljamo da će sledeći vek biti vreme revolucionarnih promena koje će čovečanstvo odvesti u novu eru", kaže naučnica Magi Aderin-Pokok.

 

Prva velika promena koja nas očekuje biće odgovor na eksplozivni porast ukupne svetske populacije u narednih 100 godina, jer se očekuje da ća broj stanovnika na planeti sa trenutne 7,4 milijarde do 2116. dostići vrtoglavih 16 milijardi ljudi. To u prevodu znači da život kakav smo do sada poznavali više neće biti moguć, pa će već za nekoliko decenija ljudi prvi put početi da dobijaju domove na poptuno neverovatnim mestima.

 

Samo u štampanom izdanju časopisa KUĆA STIL br. 262/263 (jul-avgust 2016.) možete pročitati detaljnu priču o predviđanjima naučnika koja otkrivaju kako ćemo živeti za 100 godina, a među najznačajnijim promenama koje nas očekuju nalaze se:

 

  1. 1. Život u podvodnim gradovima

  2.  
  3. 2. Pojava super nebodera i zemljodera

  4.  
  5. 3. Kako će izgledati lifestyle XXII veka

  6.  

 

 

 

Foto: © Taylor Herring