PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako će izgledati svet 2045.

  • Objavljeno:
  • 17.11.2015

Predviđanja budućnosti oduvek su izazivala posebnu pažnju, a britanski "Telegraf" razmrdao je krajem prošlog meseca maštu miliona ljudi širom sveta. Ovaj list se, naime, zapitao koliko će se svet promeniti u narednih 30 godina, a u traganju za odgovorom na ovo pitanje okupio je šest poznatih stručnjaka i futurista kako bi proverio šta su njihova predviđanja za 2045.

 

Alex Ayad, Oren Etzioni, Tamar Kasriel, Richard Watson, Peter Cochrane i Mark Drapeau. Svi na istom zadatku. Rezultat: inovacije koje će promeniti svet, a među njima i sledećih pet:  

 

1. Kupovaćemo emocije na internetu

 

Deljenje emocija biće veliki hit 2045. Metoda stimulacije mozga, kao što je optogenetika, omogućiće ne samo čitanje, već i zapisivanje informacija u neurone, pa će, primera radi, vaš prijatelj uz fotografiju postavljenu na Instagram moći da vam isporuči i svoje emocije u trenutku fotografisanja.

 

Ova inovacija vrlo brzo će uticati i na stvaranje virtuelnog tržišta na kojem će se kupovati visoko kvalitetne emocije. A to tržište neće biti samo puki hir. Vrlo brzo će prerasti u ozbiljan biznis jer su mogućnosti neograničene.  Umetnici će tragajući za kreativnim nadahnućem na ovaj način kupovati melanholiju, glumci izazivati odgovarajuće emocije pripremajući se za svoju novu ulogu, a mnogi baš na ovaj način tražiti utehu u teškim periodima života...

 

Preostale inovacije koje će promeniti svet i kompletan tekst možete pročitati u novembarskom izdanju časopisa "Kuća stil" br. 254