PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Izum koji bi mogao da reši problem avionskih nesreća

  • Objavljeno:
  • 9.6.2016

Ukrajinski inženjer Tatarenko Vladimir Nikolajevič veruje da je osmislio savršen način da spase putnike u trenutku avionske nesreće. On je, naime, protekle tri godine radio na projektu koji omogućava da kabina aviona sa putnicima bude odvojena od ostatka aviona u bilo kojem trenutku tokom leta u slučaju opasnosti, bilo da je u pitanju poletanje, sletanje ili bilo koji trenutak tokom leta.

 


   Pogledajte kako će izgledati let u providnim avionima (VIDEO)

 

   Pogledajte video koji prikazuje kako će izgledati avioni budućnosti i bar na trenutak osetite                čaroliju letenja u "providnom" avionu, sa magičnim panoramskim pogledima na velikim                    displejima.


 

Zahvaljujući padobranima koji su prikačeni za kabinu i otvaraju se automatski kada se kabina odvoji od aviona, putnici mogu bezbedno da se spuste na kopno ili na vodenu površinu kada je pad aviona neminovan.

 

Iako je rešenje ukrajinskog inženjera, koji je u svojoj karijeri radio i na stvaranju aviona "Antonov AN-225", izazvalo oprečne reakcije, pre svega zbog isplativnosti ovog rešenja i pitanja šta se nakon odvajanja dešava sa pilotima, nema sumnje da je Nikolajevič privukao izuzetnu pažnju avio kompanija širom sveta, a posebno putnika koji često putuju na ovaj način.

 

Inženjer je u međuvremenu patentirao projekat, koji će mu bez sumnje obezbediti sigurnu budućnost ako se bilo koja aviokompanija odluči da na ovaj način unapredi sigurnost svojih putnika, a kako funkcioniše njegov patent možete videti u video animaciji koja sledi. 

 

 

Foto: Screenshot/Youtube