PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Interaktivni šporet koji će vas oduševiti

  • Objavljeno:
  • 17.3.2014

Kompanija Virlpul (Whirlpool) najavila je kako će izgledati šporeti u vrlo bliskoj budućnosti i oduševila sve koji uživaju u kuvanju, ali i one koji od njega beže. Interaktivni šporet iz ove kompanije imaće specijalan ekran osetljiv na dodir koji će delovati i kao tabla za grejanje i kao ekran za interaktivnu komunikaciju na vebu.

 

Šporet će, kao i svaki drugi smart uređaj, biti povezan na internet, a zahvaljujući induktivnoj tehnologiji zagrevanja korisnici će moći da dodiruju tablu kao svaki “touchscreen” ekran, čak i dok kuvanje bude u toku. Na tabli će moći da pretražuju recepte na vebu, komuniciraju sa prijateljima putem društvenih mreža ili pak nađu neku drugu zanimaciju.

 

Čak ni slikanje tokom kuvanja nije problem, a slike ćete moći u realnom vremenu da postavljate i na društvene mreže, jer je postoji mogućnost da sa radne površine imate neograničen pristup internetu.

 

“Mi ne možemo da se pretvaramo da možemo da zaustavimo sve veću složenost našeg svakodnevnog života, ali možemo da napravimo uređaje koji će svakodnevicu učiniti boljom i lakšom. Ovim multitasking uređajem olakšavamo kuvanje, koje postaje mnogo zabavnije i efikasnije”, kaže menadžer dizajna u kompanije Virlpul Džejson Tipets.

 

Ova kompanija tek treba da razvije pravi prototip ovog modela, a prema najavama iz ove kompanije konkretan rezultat možemo očekivati u roku od narednih pet godina.

 

Opširnu priču o pametnim kuhinjama časopis KUĆA STIL objavio je u broju 232/233 (decembar 2013/januar 2014).