PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Interaktivne kabine za šoping iz snova

  • Objavljeno:
  • 26.8.2016

Savremena tehnologija omogućila je da potraga za novom garderobom bude dosta brži i lakši posao.  Njujorška startap kompanija "Oak Labs" kreirala je pametna interaktivna ogledala koja pomažu kupcima da lakše donesu odluku oko izbora garderobe.

 


   Upoznajte magično ogledalo budućnosti

 

   Ogledalo koje donosi najnovije vesti, skenira vaše zdravlje, podseća na obaveze, pa čak                  pomaže i da odaberete idealnu kravatu. Zvuči neverovatno? Baš kao i činjenica da je upravo            takvo proizveo niko drugi do Njujork tajms. 


 

Smeštena u prodavnici brenda Ralf Loren u Njujorku, kabina za isprobavanje garderobe opremljena je ogledalima osetljivim na dodir koja rade sve od pružanja predloga kombinacija, podešavanja osvetljenja do pozivanja prodavača putem aplikacije na tabletu.

 

Kada kupac kroči u kabinu, RFID antena smeštena u ogledalu prepoznaje odeću koju je kupac uneo i prikaže je na ogledalu. Kupac zatim preko ekrana može da vidi dostupne veličine i boje ili da dobije predloge koje aksesoare ili druge komade odeće može da upari sa izabranim komadima. Ogledalo na taj način postaje personalni stilista koji vam pomaže da pronađete idealnu kombinaciju.

 

 

Interaktivno ogledalo omogućuje da podesite osvetljenje kako biste videli kako odabrana kombinacija izgleda u različitim prilikama ili u određenoj prilici za koju ste je namenili – na primer, u klubu.

 

Ako vam je potrebna veća veličinu ili želite drugi komad odeće, ne morate da napuštate kabinu. Informacija o vašem zahtevu će se pojaviti na prodavčevom pametnom uređaju koji je preko aplikacije povezan sa ogledalom.