PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

IFA 2017: Inovacije za digitalno doba

  • Objavljeno:
  • 3.9.2017

Više od 1.800 izlagača iz 70-ak zemalja predstavlja svoje najveće adute u Berlinu od 1. do 6. septembra najavljujući već sada koji će uređaji i tehnologije gospodariti tržištem tehnike u narednih godinu dana.   

 

Na jednom od najvećih svetskih sajmova potrošačke elektronike na svetu, koji se ove godine održava po 57. put u Berlinu, predstaviće se najbolji noviteti najvećih proizvođača tehnike na svetu, a za sajam je akreditirano i više od dve hiljade novinara iz celog sveta.

 

Predsednik Uprave sajma "Messe Berlin" Christian Goeke ističe da je već sada izvesno da će  poseta sajma biti veća u odnosu na prethodne godine, da se tokom sajamskih dana očekuje sklapanje poslova vrednih više od 4,5 milijarde evra, kao i da će svi posetioci videti vodeće inovacije za digitalno doba.

 

"Na sajmu IFA 2017 prisutni su najveći svetski brendovi, koji će prikazati najnovije inovacije i proizvode, od izuzetno tankih TV ekrana koji se uklapaju u zid ili prozore uz pomoć magneta, HI-FI muzičkih komponenti s optimalnim zvukom, pa sve do kamera koje snimaju video zapise od 360 stepeni. Tu su i novosti iz domena pametnih domova (smart home), mini svet koji proizvode 3D štampači, a naglasak je ove godine stavljen i na digitalnim mobilnim uređajima za fitness i zdravlje, kao i na pametnim, inovativnim i umreženim uređajima za domove koji obezbeđuju energetski efikasnije, sigurnije i zdravije življenje", kaže Goeke.

 

Inače, promet na globalnom tržištu potrošačke elektronike  premašiće vrednost od 900 milijardi evra tokom 2017. godine što je porast od oko 4% u odnosu na godinu dana ranije, najavljeno je na sajmu. Jedan od najvećih skokova očekuje se u domenu prodaje malih i velikih kućnih uređaja, čija će prodaja porasti za 7, odnosno 5%.

 

 

Gorenje sa novitetima za jednostavan život

 

Gorenje Grupa, kao jedan od vodećih evropskih proizvođača aparata za domaćinstvo, ove godine na IFA sajmu predstavljasvoje najnovije proizvode. Novu pametnu Gorenje IQ indukcionu ploču, ugradne frižidere, Gorenje Ora-Ïto impresivne kolekcije velikih i malih kućnih aparata, izuzetno efikasne Gorenje G•Force usisivače.

 

Ovom prilikom, ekskluzivno će biti predstavljena nova generacija Gorenje WaveActive mašina za pranje i sušenje veša, koja će biti lansirana2018. godine, kao i najnoviji dizajn premijum brenda Asko.

 

"Ova godina je jako bitna za Gorenje Grupu jer premijerno predstavljamo brojne nove proizvode Gorenja i Asko brenda, koji do sada nisu viđeni. Takođe, već deseti put učestvujemo na IFA sajmu, tako da se radujemo proslavi ove godišnjice sa našim poslovnim partnerima i krajnjim korisnicima širom sveta. Siguran sam da će ih impresionirati mnoge interaktivne tehnologije i aktivacije na štandu, koje će kreativno prikazati inovativnost širokog spektra najnovijih kućnih aparata  Gorenje i Asko", kaže Franjo Bobinac, predsednik i izvršni direktor Gorenje Grupe.

 

 

Neposredno po završetku IFA sajma, Gorenje Retro Special Edition frižideri osvojili su Licensing nagradu 2017. u kategoriji Najbolje inovacije, a ceremonija dodele nagrada održana je 12. septembra u Londonu u organizaciji eminentnog magazina The Licensing Source Book.

 

 

LG V30 pomera granice

 

Veliku premijeru na sajmu u Berlinu ima i treći LG smart telefon serije V, koji podiže kriterijume u kreiranju sadržaja visokog kvaliteta jedinstvenim paketom mogućnosti i opcija. LG V30 donosi potpuno novo iskustvo korišćenja mobilnog telefona i nudi unapređene multimedijalne mogućnosti. Poseduje brojne inovativne funkcije koje su ujedno i lake za korišćenje.

 

Ovaj telefon biće prepoznatljiv po kameri kakvu nijedan smartfon još nije imao, uz izuzetne mogućnosti snimanja video zapisa koje ga čine liderom u ovom segmentu. F1.6 blenda smeštena na pozadini telefona propušta više svetlosti i omogućava jasnije i dinamičnije snimke, a u paketu sa staklenim Crystal Clear Lens sočivom, koje omogućava preciznije boje i jasnije slike od plastičnih sočiva, predstavlja savršenu kombinaciju za sve ljubitelje vrhunskih fotografija.

 

 

 

Inovacije kompanije Sony

 

Na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu kompanija Sony predstavlja se nizom najnovijih uređaja. Među inovacijama, izdvajaju se najnoviji digitalni fotoaparat RX0, bežične slušalice iz serije 1000x, nove raznobojne slušalice iz h.ear serije, kao i zvučnik LF-S50G sa funkcijom Google Assistant.

 

 

Ovo su samo neki od noviteta koji su obeležili prve dane IFA sajma u Berlinu, a opširniji izveštaji očekuju vas u predstojećem broju štampanog izdanja KUĆE STIL, kao i u novim tekstovima na našem portalu u rubrici TEHNIKA