PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

IFA 2014: Galaxy Note 4 i Ascend Mate 7 najavili spektakl u Berlinu

  • Objavljeno:
  • 4.9.2014

Najveći Sajam potrošačke elektronike u Evropi – IFA, biće održan od 5. do 10. septembra u Berlinu, a najveće svetske IT kompanije (osim Apple-a) dolaze upravo u Nemačku kako bi predstavile proizvode koji će okupirati pažnju korisnika u narednih godinu dana.

 

Sjajnu uvertiru za svečano otvaranje priredile su jučerašnja premijera fableta Samsung Galaxy Note 4 i premijera Huawei Ascend Mate 7 koja je će održati danas u popodnevnim satima. Tako će dva nova fableta najaviti još jednu poslasticu za ljubitelje elektronike i IT tehnologija.

 

Uvertira u znaku fableta Galaxy Note 4

 

Samsung je zakupio čitavu koncertnu dvoranu za prezentaciju novog Note 4 fableta (telefon i tablet u jednom uređaju), a spektakularna premijera koju su pratili zvuci nekoliko numera na prethodniku Note 3 oduševila je sve ljubitelje novih tehnologija u dvorani, u Pekingu i Njujorku koji su pratili premijeru u svojim gradovima, ali i svima koji su uživali preko livestream prenosa.  

 

Samsung Galaxy Note 4 ima potpuno novi dizajn i ovog puta se olovka ističe mnogo više nego što je to bio slučaj sa prethodnicima. U poređenju sa prethodnim modelom, Galaxy Note 4 ima identičnu veličinu ekrana, ali je uređaj tanji i debljine je svega 8,3 mm. Note 4 se odlikuje 5,7-inčnim Super AMOLED ekranom Quad HD (2560 x 1440) rezolucije, a tu je i Android 4.4 Kitkat operativni sistem uz isti korisnički interfejs koji smo videli kod Galaxy S5 telefona. 

 

Samsung Galaxy Note 4 napravljen je od metala, sa blago zakrivljenim ivicama i središnjim ramom koji je deblji na donjem i gornjem kraju. Glavne odlike novog Nota 4, prema rečima proizvođača su veliki ekran, multitasking i S Pen, koji je znatno unapređen.

 

Treba istaći i to da Note 4 konačno ima kameru sa optičkom stabilizacijom slike, rezolucije 16 megapiksela sa unapređenom optikom i prednju kameru rezolucije 3.7 megapiksela, koja dobija do 60 odsto više svetla, što će poboljšati kvalitet slike. 

 

 

Huawei Ascend Mate 7

 

Uvertiru će danas upotpunio i sve uspešniji proizvođač mobilnih uređaja Huawei, koji će predstaviti Ascend Mate 7 fablet, koji je najavljen kao neočekivano inovativan i potpuno nov na tom tržištu ovih uređaja. Ako se dosadašnje glasine ispostave kao tačne, Mate 7 bi trebalo da poseduje 6-inčni displej rezolucije 1.920 x 1.080 piksela, 2 ili 3GB RAM-a, kameru od 13 megapiksela i Android 4.4. 

 

 

Od ostalih premijera koje nas tek očekuju treba izdvojiti  Lumia 730 i Lumia 830 (4. septembar), Chromebook računare sa nVidia čipovima (5. septembar), pametan sat LG G3 Stylus (5. septembar), nove Intelove Haswell-E procesore (6. septembar). Već su predstavljena  tri nova Sony telefona i tableta, uključujući Xperia Z3, a očekuju nas i zanimljivi noviteti iz ASUS-a, Motorole, Lenova, ali i mnogih drugih poznatih kompanija.