PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

iCar stiže 2021.

  • Objavljeno:
  • 22.2.2017

Predstavljanje inovativnog automobila kompanije Apple, koje je prvobitno bilo najavljeno za 2020. godinu, prema nezvaničnim izvorima je odloženo za godinu dana.

 


   Samoupravljajući Google automobili stižu na puteve

 

   Stiže nova era automobila. Samoupravljajući automobil koji je razvio Google dobio je zeleno            svetlo za testiranje na javnim saobraćajnicama i stiže na gradske ulice i puteve Kalifornije.

 


 

Glasine o tome da kompanija Apple razvija svoj automobil kruže još od 2015. godine, a sama kompanija bila je vrlo tajnovita po tom pitanju. U poslednjih dodinu i po, postalo je izvesno da kompanija radi na proizvodnji neke vrste vozila, a čak je i direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, izjavio da je javna tajna to da kompanija "Apple" razvija svoj model električnog automobila.

 

 

Projekat nosi naziv "Titan", prema navodima lista "Wall Street Journal", a na njemu radi oko 600 stručnjaka. Izazovi sa kojima su se inženjeri kompanije susreli tokom razvoja vozila, kao i odlazak vođe projekta Stiva Zadeskog, najverovatnije su bili uzrok pomeranja za 2021. godinu.

 

 

Konačan dizajn "Apple" automobila nije još poznat, ali se najavljuje da će takozvani "iCar" doneti radikalne promene po pitanju dizajna. Iako su se pojavili različiti renderi njegovog izgleda, svi se za sada baziraju na spekulaciji.

"iCar" bi čak mogao da bude u potpunosti autonomno vozilo koje ne bi posedovalo volan, a vozača bi prepoznavao na osnovu biometričkog otiska. Kompanija se okrenula razvijanju softvera, a kraj 2017. postavljen je kao rok za dokazivanje uspešnosti autonomnog sistema za upravljanje.

 

 

Ono što je izvesno, proizvodnja i sklapanje automobila biće povereni kompaniji "Magna Steyr", koja je već sarađivala sa poznatim proizvođačima kao što su "Tesla", "Jaguar" i "Mercedes Benz".