PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Gramovox - prvi bluetooth gramofon na svetu

  • Objavljeno:
  • 13.12.2013

Ko je rekao da tehnologija ne može da se vrati u prošlost? Gramovox – prvi bluetooth gramofon na svetu svojim smelim dizajnom i vintage zvukom podseća na uređaje s početka XX veka. Međutim, sudeći prema funkcijama koje poseduje, može se reći da je vanvremeski muzički uređaj.

 

Na prelazu između dva veka gramofoni su promovisani kao kućni uređaji za zabavu. Porodica i prijatelji okupljali su se kako bi zajedno slušali ploče, vesti i radio drame. Gramovox je zadržao duh zajedništva iz prošlih vremena, spojivši retro dizajn i savremene tehnologije.

 

Ovaj gramofon može da se spoji sa bilo kojom bluetooth spravom i pušta muziku direktno sa vašeg mobilnog telefona, kompjutera, laptopa, tablet računara... Dok zvučni talasi prolaze kroz "rog" gramofona, iskusićete originalan vintage zvuk srednjeg dometa.

 

 

Gramovox se podjednako dobro uklapa u enterijere modernog i retro dizajna. Njegove komponente kreirane su i izrađene u SAD. Čelični "rog" gramofona  oblikovali su najbolji svetski majstori, dok je drvenu osnovu izradio čuveni zanatlija iz Ohaja. Elektronske komponente napravljne su u Mičigenu, prenosi sajt Archilovers.com.

 

"S ponosom i velim zadovoljstvom obratili smo pažnju na svaki detalj. Sada mogu mirno da spavam noću, znajući da je svaki gramofon dizajniran i izrađen u skladu sa najvišim standardima", kaže Pavan Bapu, direktor "Gramovox"-a.

 

On je dodao da je preko sajta Kickstarter.com pokrenuta kampanja kako bi se prikupilo dovoljno novca za izradu gramofona. Ukoliko bude uspešna, Gramovox će se naći na tržištu sredinom 2014. godine.