PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Garaža iz snova: Idealno rešenje za vaš automobil

  • Objavljeno:
  • 17.7.2015

Možda se Kinezima može zameriti da vole da kopiraju modele automobila drugih svetskih proizvođača, ali mora im se priznati da umeju da budu praktični i inovativni kada je reč o svim drugim aspektima.

 

Ukoliko želite da zaštite svoj automobil od raznih spoljinh uticaja, a nemate garažu, postoji način da rešite svoje probleme koji dolazi upravo iz Kine. U pitanju je sklopiva montažna garaža koja zauzima malo mesta, lako se postavlja na različite površine, a može da se zatvara mehaničkim ili električnim putem. 

 


     Ovo je Mercedesov automobil budućnosti (VIDEO)

 

     Luksuz, futuristički dizajn, auto-pilot, pogon na vodonik... Pogledajte kako Mercedes zamišlja            automobil budućnosti i kako reaguju ljudi kada se usred dana pojavi na centralnim gradskim           ulicama.


 

Slična rešenja postoje već godinama, ali su inženjeri u međuvremenu usavršili tehnologiju, pa se garaža na snimku zatvara na komandu daljinskog upravljača, i to za svega 10-ak sekundi.

 

Svi znamo da ne postoji vlasnik automobila koji svoje vozilo zbog bezbednosti i održavanja ne bi voleo da drži u zatvorenoj garaži, međutim, u gradskoj sredini je danas skoro nemoguće priuštiti ovaj luksuz, pa bi ovo kinesko rešenje moglo da postane pravi hit na tržištu.

 

 

Jedina mana je, kako tvrde oni koji su ga testirali, uzan prostor zbog kojeg je poprilično teško precizno uparkirati automobil, ali pogledajte video snimak koji sledi i sami procenite da li je zaista ovo garaža iz snova u velikim gradovima. 

 

 

Foto: Youtube / Screenshot