PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ford kreirao krevetac koji simulira vožnju u automobilu

  • Objavljeno:
  • 30.7.2019

Dobre vesti za sve čija beba najlakše zaspi dok se vozi u kolima! Automobilska kompanija Ford kreirala je pametnu kolevku koja uspavljuje dete uz lagano ljuljuškanje i diskretno osvetljenje koji oponašaju uslove u toku vožnje.

 

Krevetac je poneo naziv "Max Motor Dreams" i iako na prvi pogled deluje potpuno obično, opremljen je uređajima koji simuliraju kretanje, zvuk motora, čak i ulično osvetljenje.

 

 

Baza kreveca se diskretno njiše kako bi što vernije oponašala kretanje, dok zvučnik u krevetu pušta razne zvukove koji se mogu čuti tokom putovanja.

 

 

U izradi ovog interesantnog projekta kompaniji Ford je pomogao dizajner Alejandro López Bravo iz španskog studija Espada y Santa Cruz.

 

"Nekoliko godina smo razgovarali sa mamama i tatama i znamo da roditelji novorođenčadi očajnički žele da se naspavaju makar jednu noć. Iako će kratka vožnja automobilom učiniti čuda u uspavljivanju deteta, jadni roditelji moraju da budu budni i oprezni za volanom", objašnjava dizajner.

 

 

Krevetac je moguće upariti putem aplikacije s pametnim telefonom i na taj način podešavati zvuk, osvetljenje i ljuljanje kreveta.

 

 

"Max Motor Dreams" je u fazi razvoja, i Ford ima u planu da ovaj proizvod pusti u masovnu proizvodnju.

 

 

Foto: Ford / Espadaysantacruz