PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fenomenalni gedžeti za plažu

  • Objavljeno:
  • 12.8.2014

Predstavljamo vam pet gedžeta koji svakome mogu biti od koristi na plaži. Oni će olakšati pravljenje podvodnih snimaka, slušanje muzike, pa čak i punjenje drugih gedžeta.

 

1. The Scuba maska sa kamerom

 

Maska za vodu sada je mnogo više od toga – ima ugrađenu kameru i ljubitelji ronjenja, plivanja i snorklinga mogu da prave savršene fotografije i snimke bez suvišne opreme. Maska „The Scuba“ firme „Liquid Image“ ima ugrađenu digitalnu kameru od 5 megapiksela, tako da svi ljubitelji podvodnog sveta slobodnih ruku i sa manje opreme mogu da naprave odlične snimke i fotografije na dubinama do čak 40 metara. Maska se proizvodi u dve veličine, manjoj i većoj, a kamera na njoj ima mogućnost USB priključka. Kamera ima HD video režim, 135 stepeni širok ugao sočiva, ali i 4 GB mikro SDHC karticu koja može da se proširi do 32 GB.

 

2. eGo vodootporna kutija za iPod

 

„eGo“ kutija za iPod i MP3 je otporna na vodu, udare i spoljašnje uticaje, a načinjena je od polikarbonata i poseduje gumene zaštitnike. Gedžet ima vodootporne zvučnike i otporan je na dubini od oko 1 metra. Ima jasan iPod odeljak i prilagodljivo postolje za optimalno gledanje video materijala. Vodootporna membrana omogućava korisniku da upravlja uređajem bez vađenja iPod uređaja, što olakšava njegovo korišćenje na plaži. Ima podesivi zglob i kaiševe, tako da se lako može nositi bilo gde.

3. Braven BRV-X za savršen zvuk na plaži

 

Za savršen zvuk omiljene muzike na plaži napravljen je uređaj koji odoleva svim preprekama – suncu, vodi, pesku, prašini, udarima.  Gumirana zaštitna opna čini da ovaj uređaj bude otporan na razne uticaje, a da u isto vreme daje besprekoran zvuk. Podjednako dobro zvuči i ako je postavljen na pesak, a optimizacija i posebno urađena audio podešavanja omogućavaju kvalitetan zvuk i u zatvorenim i u otvorenim prostorima. Ima ugrađeni mikrofon, a BRV–X  sistem omogućava da funkcioniše kao spikerfon za standardne mobilne telefonske pozive, kao i za FaceTime i Skype. Baterija traje do 12 časova sa jednim punjenjem, a može se povezivati sa drugim uređajima i puniti preko USB priključka.

 

 

4. FreeLoader solarni punjač

 

Visokokvalitetne solarne ćelije ugrađene u ovaj uređaj omogućavaju da solarna energija napaja ovaj prenosivi uređaj. Litijum-jonska baterija gedžeta „FreeLoader“ je ekološka, a nakon punjenja preko solarnih panela može ostati napunjena čak tri meseca. Ovaj gedžet služi za punjenje drugih uređaja, sa kojima se povezuje preko standardnog USB kabla, a težak je samo 185 grama i lako prenosiv. Njegovo aluminijumsko telo je vrlo otporno, a s obzirom na to da je solarna energija besplatna i ekološka, ovaj gedžet zasigurno štedi novac koji bi bio potrošen za napajanje drugih uređaja električnom energijom.

5. Oregon Scientific portabl UV monitor

 

Oni koji uvek izgore na suncu obožavaće ovaj jednostavan a vrlo koristan uređaj. UV monitor firme „Oregon“ konstantno nadgleda vrednost UV indeksa i temperaturu vazduha, pa shodno tim podacima i podacima o tipu kože korisnika preračunava koliko je vremena preporučljivo da se njegov vlasnik izlaže sunčevim zracima. S obzirom na to da non stop nadgleda vrednosti UV zračenja i temperaturu vazduha, trenutno preračunava vreme izlaganja suncu shodno promeni parametara. Ima tajmer i digitalni sat, a vrlo je malih dimenzija i lagan.

Foto: businessinsider.com / travelandleisure.com