PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Evo kako da saznate šifru za zaključan Wi-Fi

  • Objavljeno:
  • 4.9.2017

Da li biste voleli da se automatski povežete na besplatan Wi-Fi svaki put kada je to moguće, a da ne morate da tražite lozinku? Sada je to moguće, a mi vam otkrivamo i kako! 

 

Ovo vam omogućava aplikacija Instabridge koja je posebna po tome što korisnicima prikazuje šifre obližnjih Wi-Fi hotspotova, pa je idealna za korišćenje kada se, na primer, nalazite u inostranstvu ili ste potrošili sav mobilni internet.

 

Kombinujući bazu podataka Wi-Fi hotspotova koje je prikupila zajednica korisnika s komercijalno dostupnim podacima te vrste, ova aplikacija za Android i iOS vam može pomoći u pronalaženju najbliže dostupne pristupne tačke i automatski ulogovati vaš uređaj na nju.

 


   Interaktivna mapa sa šiframa za Wi-Fi na aerodromima širom sveta

   Potrebno je samo da na mapi sveta odaberete aerodrom koji vas zanima i na ekranu će vam se     prikazati naziv mreže koju možete koristiti i šifra za pristup, kao i lokacija za bolji signal. 

 


 

Pored mape i šifre određene Wi-Fi tačke u vašoj blizini, Instabridge će ponuditi i ocenu kvaliteta Wi-Fi mreže i brzinu prenosa podataka. Spajanje s dostupnim mrežama odvija se jednim dodirom, ponekad čak i ako ne znate lozinku.

 

Aplikacija funkcioniše zahvaljujući osobi ili osobama koje su pre vas posetile istu lokaciju i odlučile da podele lozinku sa širom zajednicom. Kako gazde kafića kod nas po pravilu ne menjaju lozinke tako često, šanse da će lozinka i dalje otključavati pristup Wi-Fi mreži su velike.

 

I vi sami možete dati doprinos ovoj aplikaciji tako što ćete sa ostalim korisnicima podeliti lozinke klubova, restorana, hotela, aerodroma i drugih lokacija na kojima ste surfovali.

 

 

Iako se diči miliona pristupnih tačaka za Wi-Fi, ta baza podataka, naravno, nije savršena niti potpuna. Dogodiće se da kafić u koji ste seli Instabridge nema na svom popisu, ali je zahvaljujući velikoj popularnosti aplikacije spisak dostupnih mreža već sada veoma pozamašan.

 

Instabridge je preuzet više od pet miliona puta do sada i što veći broj korisnika bude koristio ovu aplikaciju i unosio lozinke, ona će postajati sve bolja. 

 

Aplikaciju besplatno možete preuzeti na linku INSTABRIDGE.

 

Kako sve funkcioniše u praksi možete videti u video zapisu koji sledi. 

 

 

Najnovije vesti i inovacije iz IT sveta pratite u rubrici TEHNIKA