PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Digitalni kućni stilista koji pomaže pri odabiru garderobe

  • Objavljeno:
  • 8.5.2017

Sa novim pametnim uređajem iz Amazona, možete imati ličnog asistenta nadarenog za modu u kući koji će vam pomagati pri odabiru garderobe, i imati dobitnu odevnu kombinaciju svaki dan.

 


   Amazon Echo: digitalni asistent koji će vas oduševiti

 

   Amazon Echo je uvek spreman, povezan i brz. Samo zatražite određenu informaciju, muziku,            vesti ili vremensku prognozu i Echo će reagovati u sekundi.

 


 

"Echo Look" je pametni kućni uređaj opremljen kamerom koja se aktivira glasom. Dovoljno je da kažete komandu i kamera od 5 megapiksela sa ugrađenim LED blicem će snimiti kvalitetnu fotografiju celog tela, a sve u cilju sklapanja najbolje odevne kombinacije.

 

Po vašoj zapovesti, ovaj digitalni asistent će snimiti i video dok se lagano okrećete da biste pogledali iz svakog ugla. Kako uređaj ne poseduje ugrađen displej, slike i snimke u realnom vremenu je moguće direktno gledati preko telefona ili tableta.

 

 

Uređaj omogućava da uporedite dve ili više odevnih kombinacija koje ste nosili ranije pomoću usluge "Style Check", koja vam zatim daje mišljenje u procentima koja je kombinacija bolja. Što se više koristi ova usluga postaje sve pouzdanija, a ocenu možete da dobijete i od tima modnih znalaca iz Amazona.

 

 

"Echo Look" može da primeni efekte na fotografije (poput portret moda na ajfonu), tako što zamuti pozadinu i istakne autfit pre nego što se pohvalite dobitnom kombinacijom na društvenim mrežama.

 

 

Međutim, to nije sve što "Echo Look" može da uradi za vas. "Echo Look" se pridružio porodici Amazonovih digitalnih asistenata, podržavajući istu tehnologiju (Alexa) i mogućnosti poput postojećih uređaja. Baš kao i druge Echo naprave, i ovaj uređaj možete pitati za novosti,  vreme, stanje u saobraćaju, a pomoću njega možete glasom upravljati drugim povezanim pametnim kućnim uređajima, puštati muziku ili audioknjige ili podešavati alarme.

 

Uređaj je prvobitno trebalo da služi kao sigurnosna kamera, ali su nakon nadogranje LED svetla, mikrofona i nosača, ljudi iz Amazona shvatili da bi "Echo Look" bio odličan kućni mobilni stilista za žene i muškarce. "Echo Look" može da se naruči preko Amazona po ceni od 200 dolara.

 

 

Foto: Amazon