PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Daikin lansira superiorni Stylish klima uređaj

  • Objavljeno:
  • 27.1.2018

Predstavljamo vam novi Daikin klima uređaj vrhunskog dizajna koji ulepšava svaki enterijer, pri čemu nudi vrhunski učinak i efikasnost.

 

Tokom marta 2018. godine, Daikin Europe N.V. će lansirati Stylish, novi zidni klima uređaj potpuno novog dizajna i jedinstvenih karakteristika. Većina potrošača danas traži klimatizacioni sistem koji objedinjuje vrhunski učinak i vrhunski dizajn. Stylish u tom pogledu pogađa direktno u metu. U skladu sa svojim imenom, ovaj elegantni uređaj ulepšava enterijer prostorije, pri čemu nudi vrhunski učinak i efikasnost.

 

U susret već spomenutom lansiranju ovog uređaja na tržište u martu 2018. godine, Daikin je u italijanskom Torinu organizovao premijerno predstavljanje novog uređaja u Evropi, uz prisustvo velikog broja zvanica i predstavnika medija širom sveta. Delić atmosfere koji smo zabeležili na licu mesta možete pogledati u foto galeriji koja sledi.

 

 

Maksimalna efikasnost

 

Izuzetan učinak razlikuje Stylish klima uređaj od sličnih proizvoda drugih konkurenata. On ostvaruje najveću efikasnost među proizvodima visokog estetskog dizajna i postiže energetsku klasu A+++ (za klase 20-35. LOT 10: kategorije energetskih nivoa od A+++ do D) i za grejanje i za hlađenje. Zahvaljujući najnovijoj koncepciji svojih komponenti, Stylish postaje jedan od klima uređaja najveće energetske efikasnost koji trenutno postoje na tržištu.I ne samo to, uz najveću energetsku efikasnost, rashladni fluid R-32  garantuje i najmanji negativan ekološki uticaj.

 

Inteligentan i efikasan dizajn

 

Stylish klima-uređaj je šarmantan i diskretan: On meri svega 798 (š) x 189 (d) x 295 (v) mm, što ga čini najtanjom i najkompaktnijom unutrašnjom jedinicom unutar svog tržišnog segmenta. Korisnici mogu da biraju između tri različite boje: bele, srebrne i  boje abonosa. U toku radnog režima, spoljni poklopac se pomera paralelno sa kućištem i savršeno se uklapa u enterijer svake prostorije. Ova funkcija povećava efikasnost uređaja dok istovremeno održava njegov moderan, diskretan izgled. Zaobljeni uglovi doprinose ukupnom estetskom izgledu.

 

 

Bliži pogled na unutrašnjost Stylish klima uređaja i primenjenu tehnologiju

 

Stylish klima-uređaj koristi novu koncepciju ventilatora u cilju postizanja veće energetske efikasnosti uz nizak nivo zvuka.

 

Kako bi se postigla veća energetska efikasnost, Daikin je koncipirao novi ventilator koji efikasno funkcioniše u okviru   malih dimenzija Stylish klima uređaja. Ventilator i izmenjivač   toplote u kooperaciji ostvaruju vrhunski energetski učinak, pri   čemu prouzrokuju nivo zvuka koji je za uho prisutnih osoba   praktično nečujan.

 

 Stylish klima uređaj kombinuje privlačne   forme sa izuzetnim karakteristikama:   vrhunska kontrola brzine protoka vazduha, uz   kontrolu hlađenja i vlažnosti, garantuje   prijatno strujanje vazduha širom prostorije.

 

 Ilustracija:

 Rasprostiranje zvuka i sniženje buke,   zahvaljujući novoj koncepciji ventilatora.

 

 

Optimalan protok vazduha u cilju savršenog komfora

 

Stylish klima-uređaj koristi specijalno koncipirana krilca kako bi se kreirao Koanda efekat, čime se postiže optimalan protok vazduha i prijatna unutrašnja klima. Korišćenjem specijalno projektovanih krilaca, bolja koncentracija protoka vazduha omogućuje bolju raspodelu temperature širom čitave prostorije.

 

Ovo funkcioniše na sledeći način: Stylish klima uređaj određuje šemu protoka vazduha zavisno od toga da li prostoriju treba zagrevati ili hladiti. Kada je Stylish klima-uređaj u režimu grejanja, dva krilca usmeravaju vazduh direktno naniže (vertikalni protok vazduha). U toku režima hlađenja, krilca guraju vazduh naviše (ka tavanici). Kreiranjem dve različite šeme protoka vazduha, Stylish klima uređaj sprečava promaju i pruža prisutnim osobama stabilniju i komforniju temperaturu prostorije. 

 

Prikaz Koanda efekta u režimu hlađenja (ka tavanici). 

 

Prikaz Koanda efekat u režimu grejanja (vertikalni protok vazduha).

 

Mrežni senzor „inteligentno oko” održava stabilnu temperaturu  prostorije

 

Stylish klima-uređaj korisiti mrežni senzor „inteligentno oko” da bi ustanovio površinsku temperaturu prostorije i kreirao komforniju unutrašnju klimu.

 

 Pošto ustanovi trenutnu temperaturu prostorije,   mrežni senzor „inteligentno oko” prvo razvodi vazduh   širom prostorije a onda se prebacuje na šemu putem   koje se direktno greje ili hladi vazduh u područjima   koja to zahtevaju.

 Ilustracija: Mrežni senzor „inteligentno oko”  meri   površinsku temperaturu prostorije tako što je deli u   mrežu sa 64 kvadranta. 

 

Sveukupni komfor zahvaljujući kontroli klime i vlažnosti

 

Komfor se ne odnosi isključivo na temperaturu ili na kvalitet unutrašnjeg vazduha; on takođe podrazumeva i vlažnost vazduha. Stylish klima uređaj koristi nekoliko različitih parametara da bi automatski podesio ventilator i kompresore i time ostvario najbolju ravnotežu između temperature i vlažnosti prostorije. Kontrola putem inverterske tehnologije se koristi da bi se postigao intenzitet hlađenja i temperatura regulisala sa preciznošću od 0,5 stepeni. Na taj način, temperatura i vlažnost prostorije se konstantno održavaju na prijatnom nivou.

 

Svež, čist vazduh

 

Stylish klima-uređaj koristi Flash Streamer tehnologiju za uklanjanje čestica nečistoće, alergena i neprijatnih mirisa sa unutrašnje jedinice, čime se  obezbeđuje unutrašnji vazduh najvišeg kvaliteta.

Koncipiran tako da ostvari prvoklasan komfor, učinak i efikasnost, Stylish klima uređaj je elegantno i diskretno klimatizaciono rešenje koje stoji na raspolaganju u više različitih boja i tekstura, tako da se jednostavno uklapa u svaku prostoriju.

 

 

 

Inteligentno i jednostavno upravljanje

 

Sa Daikin onlajn kontrolerom, koji je sada standardna funkcija, serija Stylish klima uređaja se može u potpunosti kontrolisati putem pametnog telefona – bez obzira gde se nalazite. Sve što vam je potrebno za kreiranje savršene klime kod kuće su Wlan veza i besplatna aplikacija za Daikin onlajn kontroler. Ova aplikacija, koja doprinosi izuzetnoj efikasnosti Stylish klima uređaja, vam pruža informacije o energetskoj potrošnji vašeg uređaja.

 

Predstavljamo Daikin Europe N.V.

 

Daikin Europe N.V. je jedan od najvažnijih evropskih proizvođača u domenu klimatizacije, toplotnih pumpi i rashladne opreme, sa oko 5500 zaposlenih širom Evrope i 10 velikih proizvodnih objekata baziranih u Belgiji, Češkoj Republici, Nemačkoj, Italiji, Turskoj i Velikoj Britaniji.

 

Daikin je svuda u svetu poznat po svom pionirskom pristupu u procesu  razvoja proizvoda, kvalitetu bez premca i raznovrsnosti svojih integrisanih rešenja. Sa preko 90 godina iskustva na polju dizajna i proizvodnje tehnoloških rešenja za grejanje i hlađenje, Daikin je lider na tržištu tehnologije toplotnih pumpi.

 


   Daikin Bluevolution: Klima uređaji budućnosti

   Kad je u pitanju vaš dom, samo je najbolje dovoljno dobro. Svojom serijom klima uređaja                    Bluevolution Daikin podiže udobnost na potpuno nov nivo i postavlja još više standarde na polju        klimatizacije.


 

Kompletnu ponudu Daikin klima uređaja pogledajte na sajtu DAIKIN SRBIJA

 

Foto: KućaStil / Daikin