PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Da li ste pametniji od svog smart uređaja?

  • Objavljeno:
  • 24.4.2014

Smart tehnologija – omiljeni je izum dvadesetog veka  po mišljenju mnogih ljubitelja haj-tek naprava. Ukoliko ukucate „smart“ u vaš Google pretraživač, prvi rezultat koji će vam se prikazati vezan je za veštačku, a ne za ljudsku inteligenciju.

Nema sumnje da smo počeli da živimo u naučno–fantastičnom filmu koji smo do skoro gledali prilično skeptično. Izgleda da živimo u svetu koji se razvija takvom brzinom, da ćemo uskoro morati da se zapitamo da li se usuđujemo da se nadmudrujemo sa svojim pametnim uređajima? U redu, hajde da vidimo.

 

Test 1: Hom Bot robot usisivač

 

Usisavanje, omiljena kućna obaveza mnogih. Prosto jedva čekate vikend da biste počeli da čistite i brišete… zar ne? Zamislite kako čistite kuću širom otvorenih očiju, svojski se trudeći da ne propustite nijedan milimetar prostorije, savijajući se i pokušavajući da dosegnete svaki ćošak i ugao. Svaka čast na trudu, ali jedno pitanje - da li možete da napravite optimalne putanje čišćenja pedeset puta u sekundi, samo da biste se uverili da vam nijedna mrvica nije promakla? Hmm, tako smo i mislili…

 

Dobrodošli u svet LG Hom Bot robota usisivača. Dugačke četkice smeštene sa bočne strane će očistiti svaki ugao, ćošak i ostale površine mnogo efektivnije od svog prethodnika, zaobljenog modela. On nudi sedam Smart Cleaning režima, od Zig-Zag za veće površine, sa većim brojem prepreka, do Smart Turbo režima rada, koji automatski prebacuje usisavanje na brzi režim, kada usivivač detektuje tepih ili podnu oblogu.

 

 

Test 2: SIDE-BY-SIDE frižider

 

Zamislite da morate da skladištite hranu na terasi, jer joj je ponekad potrebna idealna temperatura. Meso koje stavite u frižider je malo promrzlo, mleko ima neki čudan miris, a povrće koje se skoro kupili, ne izgleda baš jestivo. Da li ste znali da tehnologija za kontrolu nivoa vlažnosti u LG SIDE-BY-SIDE frižiderima pomaže da se održi nivo vlage i produži svežina vaših namirnica?

 

Digitalna kontrola temperature je dizajnirana tako da održi nivo vlažnosti i temperature, kako bi obezbedio da vaše namirnice ostanu sveže, mnogo duže nego ranije. Prilična pametnica, zar ne? Ovaj frižider takođe poseduje Glide-N-Serve™ široku fioku, koja će vam olakšati da efikasnije skladištite svu hranu, čiju svežinu želite da zadržite.

 

 

Test 3: HomeChat aplikacija

 

Petak, konačno! Vraćate se sa posla i jedva čekate da se sredite i izađete u klub u svojoj omiljenoj majici. Ali, ne, pa ona je prljava! A tako ste jako želeli da je obučete, jer se u njoj se osećate baš specijalno. Ne brinite, zato je tu smart tehnologija. Sada, zahvaljujući LG HomeChat aplikaciji, možete da razgovarate sa svojim kućnim uređajima.

 

Ova usluga omogućava korisnicima novih LG mašina za pranje i sušenje veša, frižidera, klima uređaja ili usisivača da kontrolišu funkcije svojih kućnih uređaja jednostavnim slanjem poruke. Recite svojoj mašini da započne pranje veša, i dok stignete kući, on će vas čekati, savršeno čist.

 

 

Izgleda da su nas proizvođači malo razmazili, mada deluje da nam se to i dopada. Dakle, da li uzdizanje smart tehnologije zaista treba da nas dovede do pitanja da li su ovi uređaji pametniji od nas? Pre nego što odgovorite, ne zaboravite da je 1997. godine svetski šampion u šahu, Gari Kasparov, odigrao seriju mečeva sa superkompjuterom „Deep Blue”. Izgubio je. Da li se sada usuđujete da odgovorite?