PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Čuvar kuće kojem ništa ne promiče

  • Objavljeno:
  • 28.5.2017

Sunflower Labs skenira vašu okolinu i vremnom uči koji su vaši koraci, kako hoda poštar ili komšija, da li su mačke u dvorištu ili se neko nepoznat šunja okolo.

 

Bezbednost doma u kojem živimo jedna je od najbitnijih stavki za svaku porodicu, a mehanizmi koji se koriste u te svrhe mere se u desetinama najrazličitijih rešenja. Jedno od poslednji je novi sigurnosni sistem za kuće "Sunflower Labs". 

 

Sistem se sastoji od četiri pametna dvorišna osvetljenja i jednog drona. Svetla imaju hrpu senzora, analiziraju dobijene podatke u realnom vremenu, kombinujući informacije ostala tri osvetljenja, i na osnovu svih tih podataka detektuju pokrete, vibracije, zvuke i prepoznaju šta se dešava u okolini.

 

 

KUĆA STIL PREPORUČUJE: Kuhinja koja oživi na pokret ruke

 

"Sunflower Labs" skenira vašu okolinu iz vazduha i vremnom uči da prepozna vaše korake, način kretanja vašeg poštara ili komšije, ali da prepozna i da li zvuke i pokrete u vašem dvorištu poput onih koje proizvodi mačka koja je u potrazi za hranom, i sve to sa krajnjim ciljem da vas upozori samo kada postoji stvarna opasnost i kada se neko nepoznat šunja okolo.

 

Ako se desi nešto što odstupa od uobičajenih aktivnosti u vašem dvorištu ili blizini kuće, sistem vam odmah šalje poruku na telefon, a na vama je da odlučite da li želite da aktivirate dron kako biste proverili o čemu se radi ili da zanemarite upozorenje jer ste shvatili da opasnosti ipak nema.

 

 

Kako sve to funkcioniše u praksi možete videti u video zapisu koji sledi.

 

 

Foto: Sunflower Labs