PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Četiri načina da napunite telefon bez struje

  • Objavljeno:
  • 9.9.2017

Verovatno vam se bar jednom dogodilo da ste ostali bez struje, a istovremeno vam se ispraznila i baterija na mobilnom telefonu. Srećom, možete da odahnete jer postoji rešenje za to.

 

Svoj mobilni telefon uvek punite originalnim punjačem, ali ako se baš nađete u krizi, možete da isprobate metode koje predstavljamo u nastavku teksta.

 


    Evo kako da saznate šifru za zaključan Wi-Fi

    Ova aplikacija posebna je po tome što korisnicima prikazuje šifre obližnjih Wi-Fi hotspotova, pa      je idealna za korišćenje kada se, na primer, nalazite u inostranstvu ili ste potrošili sav                      mobilni internet.


 

Rezervna baterija 

Predstavlja najlakši i najefikasniji način za punjenje mobilnih telefona bez punjača. Rezervne baterije možete da napunite unapred kada imate napajanje, a zatim ih kasnije upotrebite za napajanje telefona (i drugih uređaja) ukoliko na raspolaganju nemate utičnicu ili nema struje. Mogu da se kupe putem interneta ili u specijalizovanim prodavnicama.

 

 

Solarni paneli i punjači 

Zahvaljujući ovom malom uređaju, možete da punite telefon pomoću solarne energije. Jednostavno raširite panele i okrenite ih prema suncu da biste prvo napunili sam uređaj (što bi trebalo da traje oko 10 sati), a zatim možete da napunite i telefon. To je vrlo pristupačna varijanta, pouzdanija od rezervnih baterija jer ne zahteva struju za punjenje.

 

 

Ručna poluga 

Ovaj uređaj je najprikladniji način pružanja energije vašem telefonu. Veličina poluga otprilike je jednaka veličini pametnog telefona i ima ručicu koja se povlači da biste napunili telefon. Punjenje telefona na ovaj način zahteva mnogo posla – tačnije tri sata pokretanja. Ali, ako morate da obavite hitan poziv, jedna poluga je dovoljna za razgovor od 30 sekundi.

 

 

Vazdušna turbina 

Dva električara dizajnirala su prvi prenosni turbinski telefonski punjač na svetu koji vlasnicima omogućava punjenje njihovih mobilnih telefona pomoću vetra. Uređaj se postavlja tako da izvučete aluminijumske nožice i raširite ih na ravnoj površini u vidu tronošca. Na vrhu se nalazi turbina s tri lopatice, koje zahvataju vetar, pružajući ekološku energiju za generator koji može da se snabde s 15 vati snage. Tu je i unutrašnja baterija koja može da uskladišti energiju ako vam ona nije potrebna odmah. Tvorci ovog izuma tvrde da, kada se potpuno napuni, turbina može da napuni telefon četiri do šest puta.

 

 

 

Izvor: net.hr