PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Česma koja prepoznaje lica, podešava temperaturu, proverava mejlove

  • Objavljeno:
  • 17.3.2015

Pametna česma (Smart Faucet) kompanije "iHouse" oduševiće sve koji ne propuštaju priliku da uživaju u čudima tehnologije, čak i u kupatilu. Ova česma je, naime, dovoljno pametna da automtaski podešava boju i temperaturu vode u zavisnosti od toga ko je koristi, a sve to je moguće zahvaljujući ugrađenoj tehnologiji za prepoznavanje lica.

 

 

Tako svaki ukućanin može da kreira svoj profil i odebare temperaturu vode koja mu najviše odgovara i svaki put kada se približi česmi ona će mu se automatski prilagoditi zahvaljujući ugrađenom kalemu za unutrašnje grejanje koji ima zadatak da brže zagreje vodu po potrebi. Osim toga, česma ima i ugrađeno LED svetlo koje menja boju od plave do crvene u zavisnosti od temperature vode i na taj način kreira prikladan ambijent.

 

 

I to nije sve. "Smart Faucet" je prva česma na svetu koja je povezana sa internetom i opremljena "touchscreen" ekranom, pa uz nju ni dok perete zube ne morate da "gubite vreme", već vrlo jednostavno možete proveriti svoj kalendar, elektronsku poštu, vremensku prognozu...

 

Idealno kupatilo za ljubitelje tehnologije definitivno bi imalo i magično ogledalo budućnosti, ali i uređaj koji sam pere i pegla.

 

 

Foto: extravaganzi.com