PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Bang&Olufsen wireless zvučnici

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Danska kompanija "Bang&Olufsen" predstavila je novu generaciju zvučnika - trio BeoLab 17, BeoLab 18 i BeoLab 19, koji omogućava jednostavno bežično povezivanje sa svakim WiSA-kompatibilnim televizorom, AV risiverom i plejerom.

 

WiSA platforma koristi relativno rasterećen opseg od 5,2 do 5,8 gigaherca (U-NII spektar) kako bi se mogućnost smetnji svela na najmanju meru, uz obezbeđivanje bežičnog striminga nekompresovanog 24-bitskog signala za kompletan surround sistem. Kod WiSA-sertifikovanih zvučnika smetnje, poput šumova i pucketanja, svedene su na minimum.

 

Model BeoLab 17 je kompaktni zvučnik zakrivljenih površina. Ideju za njegov dizajn Torsten Valeur je dobio radeći sa papirom i kartonom. "Pomislio sam: To je ta forma dovoljno fleksibilna da se može uklopiti bilo gde", rekao je on, prenosi Wired.com. Ovi zvučnici, izrađeni od aluminijuma, pre svega su namenjeni policama. Njihova prednja rešetka se može skinuti i biti kupljena u različitim bojama.

 

 

BeoLab 18 je zapravo naprednija verzija najprodavanijih B&O zvučnika BeoLab 8002, koje je kreirao Dejvid Luis, glavni dizajner "Bang&Olufsena". Poseduje B/O Acoustic Lens tehnologiju, koja se često koristi u automobilskoj industriji, kao i dva vufera sa odvojenim pojačalima od 160 vati. Osim tehnoloških karakteristika, unapređen je i dizajn. Ravne površine "razbijene" su razmaknutim drvenim elementima koji, kako objašnjava Valeur treba da korisniku omoguće da vizuelizuje muziku dok je sluša.

 

BeoLab 19 je sabvufer koji ima i par drajvera, svaki sa svojom komorom i pojačalom od 160 vati, postavljenim na zadnjem delu. Subvuferi su do sada bili neprivlačni zbog svoje glomaznost i uglavnom sakriveni iza nameštaja. Dizajner Jakob Vagner osmislio je uređaj kojim se svaki korisnik može samo pohvaliti – i po kvalitetu i po dizajnu. Inspirisan avionima, napravio je subvufer od super čvrstog aluminijuma u obliku 12-stranog poliedra, koji podseća na motor mlaznjaka. "Oduvek su me fascinirali avioni. Oni su izraz čiste performanse", naglasio je Vagner.

 

Ova tehnologija prvi put je dostupna u komercijalnoj prodaji i predstavlja prekretnicu u razvoju audio uređaja. BeoLab 17 može se kupiti po ceni od 3.990 dolara, BeoLab 18 6.590, a BeoLab 19 za 3.395 dolara.