PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Aparat koji upravlja svim uređajima u vašem domu

  • Objavljeno:
  • 17.11.2014

Iz godine u godinu u naše domove ulazi sve više uređaja koji nose oznaku “smart”, ali nas samo neki od njih već na “prvu loptu” ubede da taj epitet zaista i zaslužuju. “ALYT DIY Smart Home Manager”, popularno nazvan i “digitalni batler”, definitivno ne ostavlja nikakvu sumnju.

 

Ovaj uređaj je, naime, sve što vam je potrebno da biste olakšali svoj svakodnevni život i upravljanje mnogobrojnim kućnim uređajima prepustili nekom ko će to raditi ažurno i bez greške. “ALYT DIY Smart Home Manager” kreiran je tako da vašem domu pruži sigurnost, da pokrije svu kućnu mehanizaciju, upravlja potrošnjom električne struje, ali i da spreči potencijalne kućne nesreće kao što su požar ili curenje vode.

 

Ovaj aparat sve to postiže zahvaljujući procesoru 1.2 GHz ARM Cortex-A7 dual-core, RAM memoriji od 512 MB, flash memoriji od 4 GB, ali i veoma dobro opremljenim bežičnim konekcijama, uključujući 3G, WiFi, Bluetooth, Security Wireless Protocol, Z-Wave, ZigBee i mnoge druge konekcije koje sadrže aparati koji se nalaze na trižštu.

 

Digitalni batler ima i ugrađen Infrared koji mu omogućava kontrolu nad aparatima koji su opremljeni IR-om, kao što su televizor, klima uređaj i mnogi drugi, kao i 3.5G radio podršku za bezbedan sistem koji je uspešan i u slučaju ako nestane struja ili ako su žične komunikacije u prekidu.

 

Uređaj koristi Android operativni sistem, ali ima i DIY opremu, što mu omogućava da radi i sa mobilnim telefonima koji koriste iOS ili Android.

 

Tvorci ovog uređaja iz kompanije LYT Inc. prikupili su sredstva za proizvodnju ovog uređaja preko Crowdfunding platforme “Indiegogo”, na čijem sajtu možete pronaći i sve detalje u vezi sa cenom i načinom poručivanja ovog proizvoda.

 

Pogledajte zvaničan video za ovaj  aparat i upoznajte prvog digitalnog batlera.  

 

 

ALYT: Beyond Smart. Genius. from LYT inc. on Vimeo.