PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Amazon Echo: digitalni asistent koji će vas oduševiti

  • Objavljeno:
  • 9.11.2014

“Amazon” je konačno predstavio uređaj koji se odavno najavljuje kao jedan od najinteresantnijih ove godine. U pitanju je digitalni asistent “Amazon Echo” koji obavlja mnoge funkcije koje su do sada obavljali tableti, smart telefoni ili računari, ali i mnogo više od toga.

 

Uređaj može biti postavljen bilo gde, uvek je aktivan i odgovoriće na svaku komandu kako bi pružio potrebnu informaciju, dao odgovor na pitanje koje vas zanima ili čak ispunio vašu muzičku želju. 

 

Glas je izuzetno važan za funkcionisanje ovog uređaja jer se on aktivira na govornu komandu, pa dolazi opremljen sa čak sedam mikrofona koji koriste tehnologiju za umanjenje buke, što znači da korisnici prilikom davanja komandi mogu da govore normalnim tonom bilo gde u prostoriji.

 

U “Amazonu” tvrde da je “Echo” u stanju da uči određene šeme govora, rečnik i lične afinitete, a sve to bi vremenom trebalo da ga učini “pametnijim”. Uređaj karakteriše i veoma kvalitetn zvuk, jer su proizvođači kao veoma značajnu stavku predvideli i pristupanje servisima za muzičke sadržaje kao što su “Amazon Music”, “iHeartRadio” i “TuneIn”.

 

Bluetooth tehnologija je takođe ugrađena u uređaj, pa tako korisnici uz pomoć telefona ili tableta mogu da strimuju sadržaj sa izvora kao što su “Spotify”, “iTunes” ili “Pandora”. 

 

Očekuje se i lansiranje “Amazon Echo” aplikacije za više platform, zahvaljujući kojoj će korisnici moći da podešavaju alarm, kreiraju liste za kupovinu i koriste mnoge druge funkcije. 

“Echo” se trenutno prodaje preko online “Amazon” prodavnice , a njegova cena u ovom trenutku iznosi 199 dolara.

Mogućnosti ovog uređaja i način na koji ispunjava sve svoje funkcije na najbolji način prikazuje zvaničan video kojim je “Amazon” predstavio ovaj uređaj za kojim već vlada veliko interesovanje širom sveta.