PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 inovativnih kućnih uređaja

  • Objavljeno:
  • 7.2.2019

Predstavljamo pet modernih kućnih aparata koji će svojim inovativnim dizajnom olakšati svakodnevni život i ulepšati vaš životni prostor.

 

Pametna sušilica za veš

 

U XXl veku, čak i obični kućni uređaji poput sušila za veš postaju pametni! Eksperti u kompaniji "Xiaomi" kreirali su uređaj nazvan "Mr Bond" koji, samo na prvi pogled, deluje poput plafonskog lustera. Dodirom na dugme na kontrolnom panelu koji dolazi uz uređaj ili zadavanjem komande putem telefona i aplikacije "Mi Home", uređaj se rasklapa u funkcionalnu sušilicu koja može da izdrži težinu od 30 kilograma veša. Svetiljka od 20 vati ugrađena u aluminijumski ram pruža dodatno osvetljenje prostoriji ili terasi i ubrzava isparavanje vlage iz mokrog veša.

 

Unapređena verzija M1 Pro poseduje dodatan modul sa grejačem i ventilatorom da još efikasnije sušenje. Povezanost uređaja sa aplikacijom "Mi Home" omogućava daljinsko upravljanje uređajem, odnosno podešavanje različitih operacija, poput paljenja i gašenja u određeno vreme.

 

 

 

Foto: Xiaomi

 

Slavina kojoj će vaša koža biti zahvalna

 

Ovaj hibridni uređaj na sjajan način spaja dve funkcije – pranje i negu lica i ruku. Dizajneri Seungho Choi i Yoona Lee osmislili su "Beauty Jet", uređaj koji funkcioniše poput tradicionalne slavine, s tim što na gornjem delu ima inovativni mehanizam za hidriranje lica. Perforirana površina ispušta paru podesive temperature, pogodnu za jutarnje osvežavanje ili parenje kože da bi se otvorile pore, sve u zavisnosti od potreba korisnika. Uređaj dolazi u tri moderne varijante, sivoj, plavoj i ružičastoj boji.

 

 

 

Sudopera matrjoška

 

Baš poput čuvene ruske igračke babuške ili matrjoške koja sadrži više lutaka smeštene jedna u drugoj, "Lifting Sink" se sastoji iz tri sudopere različitih dimenzija, označene kao S, M i L. Poput mnogih modernih sudopera, "Lifting Sink" je izrađena od karbonskog (ugljeničnog) čelika, ali, za razliku od standardnih, poseduje dodatnu funkciju. Ova sudopera originalnog dizajna omogućava da pritiskom na dugme prilagodite veličinu sudopere vašim trenutnim potrebama. Kao rezultat toga, pranje sudova ili namirnica u odgovarajućoj posudi donosi i značajnu uštedu dragocenog prirodnog izvora – vode, ali i poboljšava kvalitet pranja i komfor korisnika.

 

 

Foto: Lifting Sink

 

Inovativni sistem za kuvanje

 

Namenjen kuhinjama malih dimenzija, "Ordine" je moderan uređaj za kuvanje koji štedi prostor. Sistem se sastoji iz dve velike indukcione ploče i jedinice za napajanje strujom koja je postavljena na zidu. Kada nisu u upotrebi, ploče se zakače na centralnu jedinicu, oslobađajući tako dragoceni prostor. Elegantan i praktičan, ovaj uređaj je izrađen od prirodnog drveta i bakra. Dizajn potpisuje studio "Adriano Design".

 

 

Foto: Adriano Design

 

Unikatni radio

 

U prvi mah, bićete zbunjeni pred neobičnim predmetom iz kojeg štrče tanke žičice. Ali, ako malo obratite pažnju, suptilni detalji počinju da vam otkrivaju identitet ovog predmeta. "La Moderna" je radio jedinstvenog dizajna koji je osmislili Fabio Verdelli, Alice dal Verme i Manuel Frasson. Dostupan je u dva modela i kombinacijama bele i bakarne boje.

 

 

Foto: Fabio Verdelli i Alice dal Verme