PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zeleni koktel za detoksikaciju organizma

  • Objavljeno:
  • 10.3.2014

Iako se detoksikacija organizma može sprovesti u bilo koje godišnje doba, stručnjaci kažu da je proleće najbolje vreme. U susret lepšem vremenu i prvim prolećnim danima, predstavljamo zeleni napitak koji će biti pravi melem za vaš organizam.

 

Zeleni napitak za detoksikaciju uglavnom se sastoji od zelenog povrća koje je veoma lako pronaći, a obezbeđuje veoma efikasno i prirodno čišćenje organizma i digestivnog sistema. Ovaj napitak izuzetno pogoduje  celom organizmu, a već posle nekoliko koktela osećaće te se znatno svežije i zdravije.

 

Ovaj napitak ujedno ubrzava metabolizam, pa ga poznati nutricionista Natalija Rouz (Natalia Rose) u svojoj knjizi “Sveža hrana kao sredstvo za detoksikaciju” preporučuje i kao obavezni deo zdravih dijeta.

 

Potrebni sastojci:

 

3 šargarepe

 

3 lista kelja

 

2 stabljike celera

 

2 cvekle

 

1 uljana repica

 

1/2 svežnja spanaća

 

1/2 kupusa

 

1/2 svežnja peršuna

 

1/2 luka

 

2 čena belog luka

 

Priprema:

 

Pomešati sve sastojke sa vodom i izmiksati u blenderu dok se ne napravi kašasti koktel, a potom servirati odmah i konzumirati dok je sveže.

  • POVEZANI ČLANCI

  • Prolećno čišćenje uz kus-kus sa sremušem

    Sremuš je prvi vesnik proleća, u narodu poznat kao medveđi luk, a u kulinarstvu kao izuzetno efikasan čistač organizma. Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja” savetuje čitaoce KUĆE STIL kako da iskoriste ovu zdravu namirnicu za prolećno čišćenje organizma.

    Saznaj više