PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ukusan i zdrav brancin u aromatičnom sosu

  • Objavljeno:
  • 12.6.2014

Morska riba, naročito brancin, bogata je jodom, kalijumom, natrijumom i bakrom. Sadrži, kao i sve ostale vrste ribe, vitamine B1, B2, B6 i B12, pa je višestruko korisna za organizam. Ne samo što sadrži nezasićene masti, dragocene saveznike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, borbu protiv stresa i poboljšanje koncentracije, nego predstavlja i bogat izvor mineralnih soli, što znači da je izuzetno pozitivno utiče na vaše zdravlje.

 

Danas vam predstavljamo idealan recept za pripremanje ove ribe koji je sa nama podelio “TORO Latin GastroBar” iz Beograda. Izdvojite malo vremena i truda i uživajte u specijalitetu “Brancin tiradito”.

 

Restoran TORO Latin GastroBar

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

300g fileta brancina (tanko isečen) 

100g zelene jabuke (isečena na štapiće)

60g crvenog luka (isečen na rebarca) 

35g crvene rotkvice (isečene na štapiće) 

20g siraća sos (ljut) 

200g krastavci   50g korijander (svež) 

25g ljuta zelena paprika    

1,5 dl  lajm (sok)

so 

smeđi šećer

 

Način pripreme:

 

1. U bar blenderu napraviti aqwa-chille sos tako što se krastavac, ljuta paprika, korijander i lajm đus izblenduju i potom začine morskom solju.

 

2. Sos se zatim procedi kroz finu cediljku.

 

3. Tanko isečen brancin servira se na tanjir, blago se posoli i pospe sa malo smeđeg šećera.

 

4. Brenerom se lagano karamelizuje šećer, pa se sos dolije u tanjir.

 

5. Jabuku, crveni luk i rotkvice začiniti solju i sosom i servirati sa jedne strane ribe, a sa druge dodati siraća sos.

 

6. Dekorisati listićima korijandera.