PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ukusan i lak italijanski desert tiramisu

  • Objavljeno:
  • 26.1.2015

Ukusan, kremast i lak desert tiramisu odavno je postao jedan od najpopularnijih italijanskih kolača, vrlo popularan svuda u svetu. Vrlo je pogodan i za one bez previše kulinarskog iskustva, a vlasnica Youtube kanala Moja mala kuhinja, Aleksandra Zobić, otkriva čitaocima KUĆE STIL kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti ovu popularnu poslasticu.

 

Potrebni sastojci:

 

150 gr šećera

400 gr piškota

8 jaja

650 gr maškarpone

Oko 500 ml kafe

Gorki kakao za posipanje

 

Način pripreme:

 

1. Razdvojite belanca od žumanca i počnite da mutite žumance. Dodajte šećer u žumance i mutite nešto duže dok ne dobijete lepu penastu masu, a zatim u nju polako dodajte i maškarpone i sve zajedno mutite dok se smesa ne sjedini. 

 

2. Umutite takođe penasto i belanca i dodajte ih polako u smesu dobijenu u prethodnom koraku. To bi trebalo da radite kašikom, a ne mikserom jer će vam tako masa ostati penasta, a ne tečna kakva bi trebalo da bude.

 

3. Zasladite kafu po želji i počnite da umačete piškote. Dovoljno je da piškote samo brzo spustite u kafu jer tako neće upiti previse kafe i neće biti mekane. Ako piškote ostavite duže u kafi odmah će se natopiti previše i tiramisu će vam biti previše voden.

 

4. Poredajte u tepsiju piškote.

 

5. Lagano prekrijte prvi red piškota sa polovinom fila i lepo poravnajte.

 

6. Ponovite postupak još jednom, a u kafu možete dodati aromu ruma ili rum za lepši ukus.

 

7. Kada dodate zadnji sloj fila lagano pospite tiramisu gorkim kakaom.

 

8. Ostavite tiramisu u firžideru preko noći da se dobro ohladi.

 

 

Foto: polskatimes.pl