PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ukrasite Uskrs drugačije od drugih

  • Objavljeno:
  • 17.4.2014

Ako želite da ukrasite Uskrs drugačije od drugih, ako ne želite da vam praznična atmosfera svake godine izgleda isto, ili ste jednostavno rešili da ove godine sa porodicom uživate u originalnoj dekoraciji, ovo je pravi vodič za vas. Predstavljamo vam originalne ideje za ukrašavanje jaja, najzanimljivije ukrase i aksesoare, ali i savete za elegantno dekorisanje trpeze.

 

1. Originalno ukrašavanje jaja

 

Jaja su nezaobilazno obeležje Uskrsa, a sa malo truda i originalnih ideja mogu da postanu šarmantna i neobična. Donosimo tri saveta saveta koja će zadovoljiti sve ukuse.

 

Jaja za romantičnu atmosferu

 

Pastelno obojena uskršnja jaja deluju nežno i romantično, a posebno upečatljiv efekat daju ako su dodatno ukrašena čipkom. Ovaj efekat možete postići tako što ćete jaja uviti delovima starih heklanih stolnjaka, a bele tufne na jajima pastelnih boja upotpuniće romantični izgled.

 

 

Elegantna uskršnja jaja

 

Crno-bela kombinacija uvek deluje elegantno, pa je isti slučaj i sa uskršnjim jajima. Dovoljno je da jaja ofarbate u belu boju, a zatim ih ukrasite crnim flomasterima različite debljine, a mogu poslužiti i rapidografi. Za ovaj poduhvat nije potrebna posebna veština ukrašavanja, a efekat će biti sjajan.

 

 

Originalna dekoracija kuvanim jajima

 

Jaja su i neizostavan deo uskršnje trpeze, pa oni koji žele da upotpune prazničnu atmosferu vrlo lako mogu da obezbede i neobično posluženje. Dovoljno je samo da uz malo jestivih boja ofarbate belance, a zatim i da ga ispunite žumancetom uz pomoć šprica za torte i imaćete vrlo upečatljiv detalj za trpezom.

 

 

2. Elegantno dekorisanje trpeze

 

Za elegantno dekorisanje praznične trpeze najbitnije su originalne ideje koje ne zahtevaju previše posla i novca. Stoga vam predlažemo nekoliko jednostavnih načina da sasvim običnoj trpezi udahnete notu elegancije u kojoj će svi uživati.

 

Ljuska jajeta na postolju od zrna kafe može poslužiti kao dekorativna vaznica, a ovaj sitan detalj na stolu oduševiće sve vaše ukućane i prijatelje sa kojima slavite. Da biste dobili ovaj originalan ukras potrebno je da probušite jaje i odstranite sadržaj, zatim da zalepite zrna kafe u formu prstena i ostavite da se osuši. U jaje stavite cvet i postavite na prsten od kafe.

 

Svežanj čokolade možete dobiti tako što ćete rolnice od čokolade ili neki drugi slatkiš (npr. rolovani vafl sa čokoladnim punjenjem) zavezati satenskom trakom. Umesto tankih listova čokolade savijenih u male ukusne rolnice, možete upotrebiti i neki drugi slatkiš u vidu štapića. Potrebno je samo da svežanj povežete belom satenskom mašnom i u nekoliko poteza dobijate elegantno serviranu poslasticu.

 

Sladoled serviran u šoljama za kafu idealan je dezert za ljubitelje slatkih osveženja.

 

Svečanu salvetu možete dobiti tako što ćete platnenu belu salvetu uz nekoliko poteza odenuti u svečano ruho. Potrebna vam je satenska traka koju ćete oko nje vezati u mašnu, a u mašnu potom udenite belo pero i komad tila. Na ceo aranžman dodajte kartončić sa kit­njasto ispisanim imenom gosta. Ovaj znak pažnje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Na velikom četvrtastom tanjiru poslužite sve što ste pripremili, odnosno čokoladne štapiće vezane satenskom belom mašnom, sladoled u šoljicama i sve dekorišite jajetom smeštenim na postolje od zrnaca kafe, izbušenim i upotpunjenim malim cvetom belog gerbera.

 

Vrhunac dekoracije može predstavljati žbun šimšira koji vijuga preko stola. Napravljen je zabadanjem grančica u cvećarski sunđer, koje su potom oblikovane makazama. Na kraju su umetnuti cvetovi bele anemone, a staklene posude za posluženje ispunjene su čisto belim jajima koji proizvode posebno upečatljiv efekat.

 

 

3. Najzanimljiviji ukrasi i aksesoari

 

Oni koji ukrašavanje žele da dovedu do savršenstva mogu upotrebiti najzanimljivije ukrase i aksesoare spojene na neočekivan način. U tu svrhu mogu koristiti četvrtastu staklenu vaznu sa mehurićima, vaznu nalik staklenoj voćki, štraftastu vaznu, šoljice za espreso, kao i trbušaste čaše od providnog stakla.

 

Kombinacije su mnogobrojne, a izbor zavisi od vaše mašte ili aksesoara koje već posedujete. Naš izbor može da vam posluži kao inspiracija, a za koju god kombinaciju da se opredelite vodite računa da predstavlja skladnu celinu i da bude usklađena sa celokupnim ambijentom.