PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Svečana dekoracija za Mladence

  • Objavljeno:
  • 20.3.2014

Tradicionalnu trpezu za Mladence krase medenjaci i cveće, a mi vam predlažemo kako da lepim aranžiranjem ukrasnih sveća, escajga i cveća dodatno ulepšate prazničnu atmosferu.

 

Pravoslavni praznik Mladence slave svi koji su stupili u brak u prethodnoj godini. Običaj je da se porodica, rodbina i prijatelji ugoste sa 40 „mladenčića“ - kolačića od pšeničnog brašna i meda, koji simbolizuju ljubav.

 

Cveće simbolizuje život i ljubav, a kao dekoracija će uneti dašak ranog proleća u vaš dom, pa sami napravite maštovit aranžman od poljskog cveća. Sveće će učiniti da atmosfera bude romantična, pa ih pažljivo rasporedite po stolu. Za ovu priliku goste poslužite dragim svadbenim poklonom – najlepšim posuđem.

 

Iskoristite svadbeni poklon

 

Mladenci su idealna prilika da uživate u svadbenom poklonu koji ima emotivnu vrednost, pa goste poslužite najlepšim posuđem koji imate. Za dodatni efekat ukrasite ga svečanim platnenim salvetama, a escajg obavijte ukrasnim mašnama. „Mladenčiće“ uvijte u platnenu salvetu, na papiru ispišite ime svakog gosta i obmotajte nežnom vrpcom, jer će ovaj romantični gest oduševiće sve.

 

 

Prva prolećna dekoracija

 

S obzirom na to da je došlo proleće, birajte sveže poljsko cveće i aranžirajte ga na neobičan način. Postavite razne vrste cveća u veliku staklenu vaznu ili starinsku teglu i vežite svilenim vrpcama. Uparite različite vrste cveća, ukrasite ih šlajerom, listovima paprati ili čak bambusom. Posebno će dekorativno izgledati ako velike staklene vazne pospete šljunkom, nalijete vodom i ubacite ružičastu orhideju, popularni cvet koji diktira trend boju za ovu godinu.

 

 

 

Romantična svetlost sveća

 

Svećnjake prilagodite stilu u kom želite da aranžirate sto – za elegantan izgled tu su svećnjaci od kovanog gvožđa ili ukrasnog kamena, za urbane prostore koristite metalne sa visokim sjajem. Ako želite da budete kreativni, idealno je da sami napravite svećnjake, a najlepši su oni napravljeni od staklenih vazna ukrašenih cvećem i vodom.

 

 

Nakon venčanja, najradosnijeg dana, mladenci obožavaju da proslave ovaj veseli praznik koji veliča ljubav i brak. Nakon pripreme posluženja odvojite malo vremena za ulepšavanje prostora i učinite da vaši gosti uživaju u romantičnoj dekoraciji. 

 

 

 

Foto: bioata.com / evollt.com / locoboy.com / moyuc.com  / www.hgtv.com