PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Slatki desert koji golica nepce

  • Objavljeno:
  • 11.2.2014

Predstavljamo vam poslasticu mađioničara u kuhinji Renata Vusta “Polusmrznuti Bircher” – musli s jagodama za 4 osobe.

 

Renato Vust, mađioničar u kuhinji hotela “Grand Resort” u banji Ragaz u Švajcarskoj, predvodi ekipu od 60 kuvara, 8 pekara i 6 učenika u dva velika i četiri specijalizovana restorana. Već dvadeset godina Vust svojim maestralnim receptima ima odlučujući uticaj na kulinarski razvoj hotela “Grand Resort”.

 

Tajna uspeha ovog šefa kuhinje je i njegova lična kulinarska filozofija. “Postoje brojni načini da se kreiraju maestralna kulinarska jela, bilo da su ona tradicionalna ili moderna, japanska ili ajurvedska, jednostavna ili kompleksna. Jednostavna i autentična jela zapravo predstavljaju najveći izazov u kulinarskoj umetnosti”, kaže Vust.

 

                                                     

 

Osnovni cilj prvog čoveka kuhinje hotela “Grand Resort” je u tome da njegove kulinarske majstorije stimulišu čula gostiju, obezbede uživanje i zagolicaju nepce. Svoje recepte preporučuje svima koji su voljni da se oprobaju u kuhinji.

 

Potrebni sastojci za četiti osobe:

 

• 50 g kristal šećera • 3 dl vode • 20 g mešavine Bircher - muslija bez šećera • 30g pasterizovanih žumanaca • 5g mlevenih lešnika • 5g mlevenih oraha • 20g kompota od jabuka rezanih na male kockice • 50g prirodnog, posnog jogurta • 100g tučene ulupane pavlake • 320g mešanih jagoda

 

Način pripreme:

 

- Skuvati vodu, šećer i mešani Bircher - musli

- Kada se ohladi pomešati sa žumancima

- Dodati orahe, kompot i jogurt

- Na kraju umešati ulupanu pavlaku

- Sipati u odgovarajući kalup i staviti na duboko hlađenje

- Lepo ukrasiti i aranžirati s jagodama

 

Garnitura za ukrašavanje: voćni sos i razni ukrasi.