PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Slatke kocke začinjene ljutinom

  • Objavljeno:
  • 3.3.2014

Višestruko nagrađivan američki kuvar Sajmon Halston (Simon Hulston) u svojoj kuhinji insistira na originalnim jelima i neobičnim kombinacijama, pa svoje goste često iznenađuje neobičnim žele kockama od jagoda i ljutih papričica.

 

Voćni ukus žele kocki neočekivano je začinjen ljutinom, pa se ova poslastica odlično kombinuje sa crnom čokoladom ili tartufima. Sami vrlo jednostavno možete napraviti ovu razdraganu poslasticu za oko 40 minuta, ali će do degustacije biti potrebno još četiri sata hlađenja u frižideru  i malo vremena potrebnog za serviranje. 

 

 

Potrebni sastojci:

 

800 g pirea od jagoda

760 g šećera

20 g pektina

10 g sirćetne kiseline

2 kašičice Tabasko sosa

50 g šećera

 

Način pripreme:

 

Pomeštajte pire od jagoda sa 720 g šećera u šerpu i pustite da proključa. U istu posudu dodajte još 40 g šećera, a kada masa proključa dodajte mešavinu pektina. Zagrejte masu do 104 stepena Celzijusa, a potom sklonite sa vatre. Zatim dodajte sirćetnu kiselinu i Tabasko. Stavite masu u kalup i odvojte folijom koja se ne lepi, a potom ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 4 sata. Pre služenja isecite masu na kocke veličine 2 cm, uvaljajte u kristal šećer i uživajte u ukusu.