PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Savršen recept za sufle bez glutena

  • Objavljeno:
  • 27.2.2014

Majstor za poslastice Dominik Čapman otkrio je svoj savršen recept za sufle sa malinama od kukuruznog brašna, koji je jednostavnije napraviti nego većinu drugih, a i dalje izaziva „vau“ efekat.

 

Iza porodice Čapman stoji kulinarska tradicija duga 60 godina, pa odatle i strast Dominika prema hrani. Višestruko nagrađivan najmlađi kuvar iz ove porodice jednostavnim receptima daje originalan pečat, kao što je slučaj sa receptom za sufle bez glutena koji vam danas predstavljamo.

 

 

Potrebni sastojci za 8 osoba:

 

Krem za sufle od malina

 

1.5 kg pirea od malina

750 g kristal šećera

150 g kukuruznog brašna

 

Sufle mix od malina

 

9 belanaca

90 g šećera u prahu

Ukrašavanje

Šećer u prahu za posipanje

 

Oprema:

 

Široki nož za ukrašavanje kolača

Četka za pecivo

8 modlica

 

Način pripreme:

 

1. Za krem od malina za sufle, potrebno je da rastvorite kukuruzno brašno u malo hladne vode i napravite glatku pastu. Pomešajte pire od malina i šećer i pustite da proključa, a zatim dodajte kukuruzno brašno. Potom smesu ostavite da se krčka nekoliko minuta dok pire ne poprimi ukus kukuruznog brašna. Masu procedite kroz sito, pa ohladite.

 

2. Da biste napravili kolač od belanaca, umutite belance u čvrstu masu dok postepeno dodajete šećer. Pomešajte trećinu smese za kolač od belanaca sa kremom od malina, a zatim pomešajte i ostatak dve smese. Zatim prvi deo prelijte preko drugog.

 

3. Dobro premažite modlice puterom, a zatim i šećerom u prahu. Napunite modlice smesom, poravnajte vrh nožem za kolače, a sve ostatke uklonite sa ivica modlica.

 

4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni Celzijusa 14 minuta ili dok kolač ne naraste. Pospite šećerom u prahu i služite odmah.

 

Foto: greatbritishchefs.com