PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Savršen desert

  • Objavljeno:
  • 16.1.2014

Kristof Mihalak jedan je od najpoznatijih poslastičara na svetu, nezaobilazna osoba u pariskom hotelu "Plaza Athenee" priprema punjene pomorandže samo za vas.

 

"Posao mi omogućava da vezujem raznovrsne materijale i da aktuelizujem klasične slatkiše, sve u želji da stvorim savršen desert! Tartalete, čokoladni preliv, milk-šejk, lizalice, kolači... toliko toga možete da napravite uz pomoć mog znanja! Nudim vam kutiju punu mojih recepata", poručuje on.

 

 

SASTOJCI za šest osoba:

 

500 ml biljne pavlake

5 g vanil šećera

50 ml Beillis Irish cream

165 g čokolada crna sa 70% kakao putera

3 jaja ( samo žumance)

125 g putera

65 g šećer u prahu

8 crvenih pomorandži

 

PRIPREMA: Na pari dobro umutiti otopljen puter, žumanca, Bejlis, vanilu i šećer, a zatim, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu u tankom mlazu. Zasebno umutiti čvst šlag od biljne pavlake, pa snažnim, energičnim pokretima umešati toplu masu od čokolade u šlag.

 

Narandžama odseći vrh koji treba sačuvati za poklopac, a sočno meso treba posebnim auštekerom izdubiti pa iseckati nakon što se odvoje središnje žilice. Dve malteške narandže treba iscediti i ukuvati sa odstranjenim žilicama od preostalih šest narandži, pa tim fondom oplemeniti mus.

 

Nakon sto se ohladio i stegao mus, umutiti ručnim mikserom da malo ubledi i špricem nafilovati narandže prethodno napunjene seckanim i zašećerenim mesom od narandži. Na vrh postaviti poklopac.