PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Puding od čia semenki i japanske jabuke

  • Objavljeno:
  • 3.4.2015

Divan, brz i zdrav recept. Neverovatno ukusan doručak ili savršena užina koju napravite za samo 10 minuta. Možete da ga ponesete na posao, raskošan je po pitanju zdravlja, a vrlo skroman po pitanju kalorija.

 

Čia semenke i japanske jabuke su dvojac koji uvek obećava dobru energiju i puno vitamina, minerala, vlakana, omega 3 kiselina, proteina... Svega što vam je potrebno za zdrav organizam i vitalnost.

 

Čia semenke su malo skuplje, ali dnevno vam je dovoljna i jedna kašika tako da zaista traju dugo. Potpuno su neutralnog ukusa i možete ih staviti u smutije, ovsene kašice, čorbe... Japanska jabuka predivne boje i blagog ukusa takođe je izuzetno zdrava.

 

Potrebi sastojci za 3 osobe:

 

1 konzerva kokosovog mleka (odlično i vrlo ekonomično kokosovo mleko imate u većini velikih marketa)

2 zrelije japanske jabuke

6 kašika čia semenki

50g pečenih lešnika (sitno seckani)

Cimet po želji

Javorov ili agavin sirup za slađenje (ako niste vegan, možete staviti med)

 

Način pripreme:

 

  1. 1. Japansku jabuku oljuštite, izgnječite sa viljuškom i pomešajte sa cimetom.
  2.  
  3. 2. U činiji pomešajte kokosovo mleko i čia semenke. Zasladite po želji.
  4.  
  5. 3. Teglice napunite sa mešavinom čie i kokosovog mleka. Prekrijte od gore sa japanskom jabukom i pospite sa pečenim lešnicima. Zatvorite sa poklopcem i ostavite u frižideru sat do dva. Ili samo ponesite sa sobom. Čia semenke ne moraju da odstoje u frižideru da bi nabubrile.
  6.  

Umesto japanski jabuka možete koristiti i neko drugo voće. Prijatno!

 

 

Autor: hlebilale

Izvor: trcanje.rs