PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Praznični kolačići na štapiću

  • Objavljeno:
  • 12.12.2015

Otkrivamo najjednostavniji način da napravite popularne kejk pops ili kolačiće na štapiću koji će oduševiti i decu i odrasle. Ovim dezertom može se pohvaliti svaka domaćica, pa i one bez mnogo kulinarskog umeća.

 


   Napravite savršen kapkejk

 

   Naučite kako da napravite savršene kapkejkove, čuvene dekorativne mafine koji se lako                    ukrašavaju, a imaju vrlo jednostavan način pripreme.

 


 

Kolačiće možete dekorisati na bezbroj načina, a mi vam pružamo nekoliko ideja za inspiraciju.

 

Potrebni sastojci:

 

1 pakovanje sendvič keksa sa punjenjem (Oreo ili drugi sličan keks)

Bela čokolada

Crna čokolada

Plastični štapići za lizalice / drveni štapići za ražnjiće

Jestive boje za kolače

Perece

Šlag

M&M mini čokoladne bombonice

 

Način pripreme:

 

1. Ubacite po jedan štapić u svaki keks. To možete uraditi na dva načina. Zagrejte keks na kratko u mikrotalasnoj pećnici. Tako ćete omekšati punjenje keksa i olakšati postavljanje štapića. Keks možete i pažljivo razdvojiti, izdubiti punjenje i zajedno sa malo rastopljene čokolade postaviti štapić.

 

 

2. Postavite keks na poslužavnik i stavite u frižider da se stegne, a za to vreme otopite čokoladu za preliv.

 

3. Da biste napravili irvasa, umočite keks u crnu čokoladu ili kašikom premažite keks čokoladom. Zatim, dok se čokolada nije ohladila, ubacite izlomljene perece koje će poslužiti kao rogovi. Oči napravite od istopljene bele i crne čokolade ili potražite jestive oči za dekoraciju, a nos od M&M ili sličnih čokoladnih bombonica.

 

 

4. Na sličan način napravićete Sneška i Deda Mraza. Keks premažite otopljenom belom čokoladom. Kada se preliv ohladi, detalje u boji možete napraviti ako u belu čokoladu dodajte malo prehrambene boje. Da biste napravili kapu Deda Mraza, umočite keks u belu čokoladu obojenu u crveno.

 

5. Ako želite da napravite pahuljice, keks prelijte belom čokoladom obojenom u plavo i preko nje iscrtajte pahulju šlagom ili istopljenom belom čokoladom.

 

 

Ovaj interesantan dezert na štapiću se se mora na interesantan način i poslužiti. Zabodite ih na komad stiropora ili ih stavite u teglu ili vaznu. Poslužiće i kao originalan poklon dragoj osobi ako ih zavijete u providan celofan.

 

 

Foto: tastykitchen.com / easybaked.net