PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite praznične cvetne aranžmane

  • Objavljeno:
  • 6.1.2015

Predlažemo vam nekoliko ideja kako da bez mnogo novca sami napravite cvetne aranžmane, koji će biti idealan ukras na vašoj prazničnoj trpezi.

 

1. Cvetni aranžman bez cveća

 

Još jedan trik sa morskom solju u providnim širokim vaznama ne podrazumeva cveće. U parku uberite po neku golu zimsku grančicu i udenite u vaznu napunjenu morskom solju. Delovaće elegantno.

 

 

2. Ušuškano i tradicionalno

 

Ako se opredelite za nešto klasičnije aranžmane, evo zanimljivog predloga. Na rustičnu dasku za sečenje postavite svećnjake koje ćete napraviti sami. Okolo naređajte zimzelene grane u formi venčića, stavite po neku šišarku, a na kraju aranžmanu dodajte nar kao dekoraciju.

 

 

3. Cvetni akvarijum

 

U okrugli akvarijum sipajte vodu, a zatim u nju ubacite kale sa dugačkim stabljikama. Trik je u tome da stabljike uvijate u krug sa strana akvarijuma, a da cvetovi ostanu iznad površine vode. Postavite pored svećicu i privlačiće pažnju svima za stolom.

 

 

4. Ledeno cveće

 

U okrugle vazne stavljajte redom - razno belo cveće, zatim šišarke i grančice. Za „ledeni“ efekat kupite sprej koji oponaša sneg (a ima ga u knjižarama i radnjama koje prodaju novogodišnje ukrase) i zatim poprskajte šišarke, grančice i listove cveća. Aranžman će tako delovati kao da je pod snegom.

 

 

5. Večna crvena

 

U providnu staklenu činiju sipajte vodu i nejestive crvene zimske bobice. Zatim odozgo aranžirajte različito crveno cveće. Okolo poređajte male svećnjake, koje možete ukrasiti novogodišnjom trakom.

 

 

6. Elegancija pre svega

 

Na neobičan način iskoristite uske vazne predviđene za po jedan cvet. Na dno stavite nekoliko kamenčića, nalijte vodom, u vaznu potopite jedan struk nekog cveta, a zatim postavite malu sveću da pluta na površini vode. Impresivno, zar ne?

 

 

7. Srebrni i zlatni sjaj

 

Malu šišarku poprskajte zlatnim sprejom, a na dno vazne stavite zlatne ili srebrne konfete ili štras. Pored toga, za sjajnu dekoraciju biće dovoljna jedna zimzelena grančica.

 

 

8. Poigrajte se belom

 

Potpuno klasična, a i dalje lepa, za ovaj aranžman nehajno zadenite bilo koji struk belog cveta koji vam padne pod ruku. Ako je svaki struk različit, delovaće još lepše.

 

 

9. Najjeftinije cveće

 

Ne potcenjujte dekorativnost vrlo jednostavnog cveća, kao onog koji se kod nas najviše koristi kao dopuna cvetnim aranžmanima i popularno naziva šlajer. Sam po sebi biće dovoljno dekorativan, ako ga rasporedite u male veze. Da biste mu dodali notu glamuroznosti, postavite ga u šljašteće ili srebrne vazne, a sto u potpunosti dekorišite u beloj boji.

 

 

10. Mirišljavi aranžman

 

Mirišljavu so sipajte u široku vaznu i u nju zadenite grančice cveća. Pored toga što će mirisati cveće, širiće se i opojan miris mirišljave soli, a ako izaberete so u boji delovaće posebno dekorativno.

 

 

Ovo su idealni načini da od jednostavnih stvari napravite impresivne i sebi i voljenima učinite praznike posebnim. Uživajte!

 

Foto: lauryllane.com / zanagram.com / zanagram.com / freshideen.com / lateafternoonblog.com