PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Najzdravija torta koju ste ikada probali

  • Objavljeno:
  • 8.5.2014

Fantastična torta napravljena od slatke i osvežavajuće lubenice, dekorisana krem šlagom, borovnicama i kivijem definitivno je savršen izbor za sve koji brinu o svom zdravlju.  Možete koristiti i drugo voće po sopstvenom izboru, jer je postupak pripreme potpuno isti.

 

Ukoliko želite da torta bude prilagođena "paleo" načinu ishrane, sladak beli krem može se dobiti i od izmiksiranog mladog kokosa, da se ne bi koristili šećer i mleko.

 

Za ovu fantastičnu poslasticu potrebno je svega 30 minuta, a u jednom parčetu ima manje od 200 kalorija, koje pri tom imaju vrlo kvalitetnu nutritivnu vrednost.

 

Potrebni sastojci za 16 osoba:

 

  • 2 šoljice mladog kokosa
  • 2 supene kašike meda
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 supene kašike limunovog soka
  • 2 supene kašike kokosovog ulja
  • 1 velika lubenica
  • 1 kivi
  • 1/2 šoljice iseckanog badema
  • 1/2 šoljice borovnica
  • 1/4 kašičice morske soli
  •  

 

Način pripreme:

 

  1. 1. Miksirati kokos, med, ekstrakt vanile, limunov sok, kokosovo ulje i so u blenderu otprilike 5 minuta dok se ne dobije gladak krem. Držati u frižideru 20 minuta.
  2.  
  3. 2. Iseći vrhove rashlađene lubenice tako da se dobiju dve ravne površine, a zatim iseći i koru. Postaviti lubenicu na tacnu.
  4.  
  5. 3. Glatkim nožem premazati krem preko cele lubenice. Lagano utisnuti iseckan badem u stranice torte.
  6.  
  7. 4. Ostatkom voća ukrasiti tortu po želji. Možete koristiti modle za kolače da napravite zvezde ili neki drugi oblik od ostataka lubenice, a potom ih pričvrstite za stranice torte pomoću čačkalica. Preko svake zvezde pričvrstite i borovnicu.
  8.  
  9. 5. Držati u frižideru do serviranja.
  10.  

Foto: jensjustdesserts.co.uk