PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Medena pana kota

  • Objavljeno:
  • 7.11.2014

 

Medena pana kota sa smokvama i medom jedna je od omiljenih poslastica u svetu, koju osim neodoljivog ukusa krasi i originalna kombinacija sastojaka. Ako do sada niste probali ovaj specijalitet, pravo je vreme da počnete da menjate svoju uobičajenu slatku trpezu.  

 

Potrebni sastojci za četiri osobe:

 

2 šolje slatke pavlake

1 šolja šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

1/3 kesice želatina

3 kašike hladne vode

4 smokve

med po želji

 

 

Način pripreme:

 

1. U šerpi pomešajte slatku pavlaku i šećer, pa sve to polako zagrevajte do tačke ključanja, pa odmah sklonite sa vatre.

 

2. Dok se to zagreva, u tanjiriću pomešajte tri kašike vode i želatin, i ostavite da odstoji 5 minuta.

 

3. U vruću pavlaku dodajte vanilu i želatin, pa dobro promešajte da se želatin otopi.

 

4. Dobijeni krem podelite na 4 porcije i stavite da se hladi najmanje dva sata.

 

4. Pre serviranja ukrasite isečenim smokvama i medom.