PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ljubavni kolačići sa cimetom i bademom

  • Objavljeno:
  • 10.2.2016

Kada pogledate kalendar, prvi naredni praznik koji se bliži je Dan Svetog Trifuna, u modernim društvima poznatiji kao Dan zaljubljenih. Svi parovi 14. februara proslavljaju svoju ljubav i sve lepe trenutke koje su tokom veze doživeli. Slatkiši su po verovanju najjednostavniji, ali i najukusniji dar koji možete pokloniti nekoj osobi. Ukusni i uvek lepo upakovani, kolačići mame da ih probate bez obzira na povod i priliku.

 


   Dekorišite dom za Dan zaljubljenih

 

   Priredite voljenoj osobi nezaboran Dan zaljubljenih. Predlažemo vam pet                                              jednostavnih ideja pomoću kojih napraviti romantičan kutak samo za vas dvoje.

 


 

Ako ste među onima koji za svoju voljenu osobu još uvek nisu pronašli adekvatni poklon, predstavljamo vam idealnu poslasticu koja je pravi afrodizijak, a pred kojom vaš partner neće sigurno ostati ravnodušan. Ne samo što će biti najoriginalniji, već i najukusniji poklon koji će vašoj voljenoj osobi zauvek ostati u sećanju.

 

Čokoladni medenjaci sa cimetom i bademom

 

Bademi su kroz svoju upotrebu često bili povezivani sa plodnošću, dok se za njegov miris verovalo da uzbuđuje žene, pa je često bio rado prisutan gost na svadbama. Za razliku od njega, cimet se prvobitno koristio protiv prehlada, a potom i u aromaterapijama kada se primetilo da podiže temperaturu tela.

 

Potrebni sastojci:

 

500g brašna

250g Dijamant stonog classic margarina

3-4 kašike meda

2 jajeta

½ praška za pecivo

100g šećera

200g badema

50g čokolade

Limunova kora

Cimet i vanilin šećer

 

Način pripreme:

 

Ulupati jaja, šećer i stoni margarin. Zatim dodati sve ostale suve sastojke u ulupanu masu i na kraju dodati med. Tako oblikovanu masu, ostaviti da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon navedenog vremena testo razviti i modlama praviti srca. Medenjake peći oko 20 minuta na 220°C.