PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Lagana letnja pasta sa paradajzom i maslinama

  • Objavljeno:
  • 28.5.2014

Za ovaj recept nije vam potrebno mnogo namirnica – sa malo maslina, paradajza i začinskog bilja napravićete savršeno letnje jelo. Džejmi Oliver otkriva kako da lako i za samo 30 minuta napravite ukusnu pastu za četiri osobe. Idealni ukus postići ćete crvenim i žutim čerijem, a pored slatkog čerija Džejmi Oliver prelaže da se pasti doda začinsko bilje koje će ovoj pasti dati nezaboravan ukus.

 

Uz ovu jednostavnu, brzu i neverovatno ukusnu testeninu po želji možete poslužiti i pečenu ribu, koja u kombinaciji sa čerijem, bosiljkom i majoranom dobija fantastičan ukus.

 

 

Sastojci:

 

500 g pomešanih crvenih i žutih čerija, prepolovljenih

150 g crnih maslina

1 čen belog luka, oljušten i sitno iseckan

1 supena kašika crvenog vinskog sirćeta

1 veza svežeg bosiljka, ubranih listova

1 veza svežeg majorana, ubranih listova

10 supenih kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

400 g špageta

So

Sveže mleveni crni biber

 

Način pripreme:

 

U velikoj posudi, izgnječite paradajz rukama i napravite blagu kašu. Dodajte pomešane masline, beli luk i vinsko sirće. Umešajte unutra listiće bosiljka i majorana i dolijte maslinovo ulje. Zatim ostavite da odstoji 10 minuta, kako bi postalo aromatično.

 

Kuvajte pastu u ključaloj vodi onoliko koliko je potrebno, prema uputstvima sa pakovanja, dok ne bude al dente. Ocedite i brzo pomešajte sa smesom od paradajza. Pasta će upiti sos od paradajza koji ćete preliti preko jela, a možete ga na kraju dodatno začiniti po potrebi.