PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Karamelizovana pileća krilca

  • Objavljeno:
  • 31.8.2015

Sočna pileća krilca savršena su i za zabavu u prirodi, posluženje na dečijem rođendanu, kao grickalica uz film, ali i kao glavno jelo. Ukusna marinada od soja sosa inspirisana je azijskom kuhinjom, dok sok od narandže, med i smeđi sećer stvaraju slatku, sočnu, gotovo karamelizovanu koricu.

 


   Super brzi banana mafini

 

   Banana mafini verovatno spadaju u najbolje kolače koje možete pripremiti tokom leta, a mi vam    otkrivamo recept koji će vas kupiti već posle prvog zalogaja.

 


 

Ovaj jednostavan recept predviđen je za deset porcija, sprema se brzo, za svega sat i deset minuta, ali računajte i na vreme mariniranja mesa koje je bar osam sati ili preko noći.

 

Potrebni sastojci: 

                    

1,8 kg pilećih krilaca

 

Za marinadu:

 

100 ml svetlog soja sosa

125 ml soka od narandže

100 g meda

80 g smeđeg šećera

1 kašičica miksa začina za piletinu u prahu

40 ml susamovog ulja

 

 

Način pripreme:

 

1. U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu.

 

2. Stavite pileća krilca u marinadu i ostavite da se marinira preko noći.

 

3. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim malo smanjite temperaturu.

 

4. Stavite krilca i marinadu u pleh ili tepsiju, vodeći računa da su ravnomerno raspoređena i prekrivena marinadom.

 

5. Pecite krilca u rerni otprilike jedan sat, mešajući ih na svakih desetak minuta kako bi se pekla ravnomerno.

 

6. Tečnost iz marinade će ispariti malo tokom pečenja, ali ukoliko je meso već kuvano, ali nije jos dobilo lepljivu koricu, odvadite marinadu u sud i kuvajte dok se ne napravi sirup.

 

7. Izvadite krilca iz rerne, prelijte ih sirupom i poslužite odmah.

 

 

Foto: greatbritishchefs.com  / food.com / mykitchenjourney.blogspot.com