PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Japanski čizkejk - lagan, ukusan i mek kao duša

  • Objavljeno:
  • 7.5.2015

Za japanski čizkejk biće vam potrebna samo tri sastojka, koja većina nas već ima u svojim kuhinjama. Sprema se veoma jednostavno, izuzetno je ukusan i mek kao duša. Probajte ovu jedinstvenu poslasticu i otkrijte zašto je ovim desertom oduševljen ceo svet.  

 

Potrebni sastojci:

 

3 jaja

120 g bele čokolade

120 g neslanog krem sira sobne temperature

 

Način pripreme:

 

1. Na samom početku odvojite žumanca od belanaca. Belanca odložite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrejala. Belu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo ohladi, pomešajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmešajte špatulom. Izvadite belanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst sneg.

 

2. Zatim pomešajte plastičnom špatulom sneg od belanaca i fil od krem sira i čokolade, baš kao što je prikazano u video tutorijalu na kraju teksta.

 

3. Dobijenu smesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, da kolač tokom pečenja ne popuca.

 

4. Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.

 

5. Izvadite kolač iz rerne, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu ili na neki drugi način po vašoj želji. Ako želite da upotpunite ovu poslasticu nekim dodacima, šumsko voće će biti savršen izbor.  

 

Sve navedene korake možete utvrditi i pregledanjem video tutorijala koji sledi.