"Kraljica mocarele", kuvarica Rozana Marciale (Rosanna Marziale) predstavlja interesantnu izvrnutu picu koju možete pripremiti za samo 30 minuta.
170g mocarele
50g krutona
10g devičanskog maslinovog ulja
60g bosiljka
20g devičanskog maslinovog ulja
10 g parmezana
10g paradajza
rukohvat krutona
listovi bosiljka
so i biber
Rozana je podlogu pice isekla od velikog komada mocarele težine jednog kilograma. Ako nemate mocarelu te veličine, koristite manje loptice mocarele koje ćete razvući do preporučenih dimenzija.
1. Za podlogu pice istanjite mocarelu i koristeći kružnu modlu, isecite disk veličine 12 centimetara
2. Ostatak mocarele zagrejte u mikritalasnoj pećnici jedan minut na 600w kako bi omekšao.
3. Od mocarele napravite dve dugačke trake širine približno osam centimetara od koje će formirati obod pice. Kroz sredinu traka rasporedite 50 grama krutona. Presavijte trake i postavite ih po obodu kružne podloge. Plinskim aparatom flambirajte ivice dok ne prime braon boju.
4. Za pesto, operite listove bosiljka, blanširajte ih u ključaloj vodi deset sekundi i odmah potopite u hladnu vodu. Ocedite bosiljak i zajedno sa maslinovim uljem i parmezanom izmiksirajte u blenderu dok se ne sjedini.
5. Isecite i začinite paradajz i stavite ga na sredinu podloge. Dodajte krutone, listove bosiljka, pesto, maslinovo ulje i servirajte.
Foto: greatitalianchefs.com
Tagovi: