PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Digitalni tanjir koji menja izgled

  • Objavljeno:
  • 18.3.2019

Poznato je da izgled hrane, ali i to kako je aranžirana i prezentovana, igra važnu ulogu u celokupnom gastronomskom užitku. Kažu da "jedemo očima" isto koliko i ustima, i zato je "Eatense" predstavio tanjir koji donosi pravu mali revoluciju u kulinarski svet.

 

"Eatense Customizable Smart Plate" je pametni tanjir čiji je dizajn moguće menjati. "Eatense" je opremljen dinamičnim digitalnim ekranom i namenjen je za serviranje hrane.

 

 

Nekada je bilo potrebno da imamo gomilu posuđa da bismo imali idealan servis za određenu svečanu priliku, ali uz Eatense aplikaciju dizajn tanjira se u istom momentu može promeniti i prilagoditi izboru hrane ili dekoraciji stola.

 

 

Pametni tanjir dolazi uz aplikaciju za iOS i Android uređaje sa koje se, putem bluetooth ili wi-fi veze, mogu preuzeti brojne fotografije ili animacije kojima se može dekorisati površina tanjira.

 

 

Studije su pokazale da boje značajno utiču na to kako doživljavamo hranu, odnosno, utiču na našu predstavu o tome kakvog je ukusa. Beli tanjir ističe boje na kolačima zbog čega desert deluje slađe i primamljivije, ili pak boja na ambalaži navodi nas na to kog voćnog ukusa je sok.

 

 

Tako i digitalni tanjir sa slikom žara pojačava aromu hrane i čini da meso deluje dimljeno i ukusnije, ali i čini da opšta prezentacija jela bude atraktivnija.

 

 

Displej je kreiran tako da bude otporan na toplotu i vodu tako da je pogodan za serviranje raznih vrsta jela. Ploče su hermetički zatvorene, pa se tanjir može bezbedno prati kao obično posuđe. Površina je obložena zaštitom koja sprečava oštećenja koja nastaju upotrebom escajga.

 

 

Težina tanjira iznosi 600g, a baterija od 3000mAh omogućava do 4 časa korišćenja.