PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Deset koktela za savršenu kožu

  • Objavljeno:
  • 27.3.2014

Zamenom tipičnog doručka sa zdravim 'koktelima' ili šejkovima možete obezbediti vidljive dugoročne rezultate revitalizirane kože i dodatne energije koja vam je potrebna tokom dana. Kokteli su eksplozija vitamina, minerala i hranljivih materija i uz mešavinu voća i povrća koji su puni vlakna mogu da pročistite organizam od toksina u veoma kratkom roku. Sastojci koji se nalaze u ovim šejkovima blagotvorno deluju na vitalnost vaše kože, podstiču hidrataciju i štite vašu kožu od opasnog UV zračenja.

 

1. Jutarnji koktel od jagode i krastavca

 

Započnite jutro sa osvežavajućom kombinacijom jagode i krastavca. Jagode su prepune vitamina C koji će podsticati detoksikaciju vaše kože ali ce pomoći i u hidrataciji i prevenciji bora, dok će minerali iz krastavca isprati toksine iz vašeg tela i očistiti vašu kožu.

 

 

2. Šejk od pomorandže i kelja

 

Ovaj osvežavajući napitak sadrži anti-oksidanse koji pomažu u procesu ispiranja toksina iz organizma i jačanje imuniteta. Kombinaciji pomorandže i kelja dodajte sveži đumbir, nanu i čija semenke za snažniju dozu vitamina.  Pomorandže će vam takođe pomoći u probavi.

 

 

3. Šejk od ananasa, đumbira i spanaća

 

Ovaj jutarnji koktel predstavlja savršeni letnji detoks koji možete da sprovedete za doručak. Osvežavajući ukus ananasa i đumbira će vam poboljšati varenje i cirkulaciju uz anti-inflamatorno dejstvo. Mladi spanać će vam ojačati imunitet uz visok sadržaj vitamina i enzima, dok će dodatak svežeg đumbira pomoći kod ubrzavanje metabolizma i jačanja imuniteta.

 

 

4. Koktel od trešnje i kelja  

 

Tokom leta obavezno iskoristite sezonsko voće i svako jutro započnite sa ovim napitkom. Kelj sadrži sumpor koji podstiče detoksikaciju jetre, dok vitamin C i vlakna iz trešnje pomažu u hidrataciji vaše kože, ali su i pomoć probavnom sistemu.  Za uklanjane viška vode iz vašeg organizma i ispiranje toksina, u ovaj šejk dodajte i čija semenke.

 

 

5. Super bobičasti šejk

 

Moćna mešavina bobičastog voća u ovom koktelu pomaže u čišćenje jetre i obrađivanju toksina u vašem organizmu. Vaša koža će nakon dužeg konzumiranja ovog napitka biti sveža i zategnutija, a za pripremanje možete koristiti što veći broj bobičastog voća, kao što su brusnica, ribizla i borovnica, a napitak će savršeno upotpuniti sveže maline i kupine.

 

 

6. Kremasti šejk od avokada i pomorandže

 

Kombinacija zdrave masnoće iz avokada uz vitamin C iz pomorandže omogućava regeneraciju ćelija u vašoj koži, a samim tim i blistav ten. Ova kombinacija ujedno predstavlja hranljiv i kvalitetan „obrok“ i idealna je kombinacija za sva godišnja doba.  

 

 

7. Jutarnja kolada

 

Ananas u ovom receptu deluje kao anti-inflamatorni sastojak koji ujedno smiruje iritiranu kožu, a kokosova voda i kefir daju ukus i pomažu u glatkom varenju uz pomoć “dobrih bakterija“. Ananas je takođe bogat anti-oksidansima koji će vas zaštiti od slobodnih radikala.

 

 

8. “Cooler“ od zelenog čaja

 

Ovaj energetski napitak vam može pomoći da dođete do sjajnog tena i gubitka težine. Cooler od zelenog čaja kombinuje dve moćne namirnice; organski jogurt i zeleni čaj. Žive aktivne kulture u jogurtu omogućavaju uspostavljane balansa u varenju, a dobro varenje će se odraziti i na bolji ten, dok zeleni čaj deluje protiv bora i prepun je anti-oksidanasa. Za dodatni svežiji ukus možete dodati nanu i med.

 

 

9. Asai koktel

 

Asai bobice i bademovo mleko su savršen spoj. Ovaj koktel je kombinacija vitamina E iz badema, antioksidanasa i anti inflamatora iz kupina, dok će omega 3 masne kiseline iz asai bobica obezbediti ćelijsku hidrataciju i detoksikaciju koja će se vidljivo odraziti na vaš ten. Preporučljivo je dodavanje ulja avokada jer je bogato vitaminom E i vlaknima, pa podstiče apsorbovanje hranljivih materija i vitamina.

 

 

10. Zelena limunada

 

Ovaj zeleni frape je kompletan balans osvežavajućeg ukusa i potrebnih vitamina. Spanać, limun, đumbir, avokado, nana i mango će vam omogući najefikasniju jutarnju rutinu detoksikacije. Ovakav zeleni frape uspostavlja balans ph nivou i reguliše nivo šećera u krvi.

 

 

Tekst: Sandra Žuvela

Foto: Tumbrl.com / Flickr.com / givemelemons.com / aumcuisine.com